Vergelijk 3.856.068 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'HTC werkt aan nieuwe budgettelefoon met Snapdragon 435'

Nieuws 'HTC werkt aan nieuwe budgettelefoon met Snapdragon 435'
Door ,

HTC heeft dit jaar slechts twee nieuwe smartphones uit de doeken gedaan. Er bestaat een kans dat we voor het einde van het jaar nog een derde toestel te zien krijgen. Dankzij een vermelding in de database van Bluetooth SIG weten we dat het Taiwanese techbedrijf werkt aan een nieuwe budgettelefoon. De details zijn schaars, maar we weten in ieder geval dat hij wordt aangestuurd door een Qualcomm Snapdragon 435.

HTC kwakkelt al jaren op de smartphonemarkt. Op Toch is het nog maar een paar jaar geleden dat HTC de pionier van de smartphone-industrie was. Zo lanceerde het bedrijf in 2010 de eerste 4G-smartphone ter wereld. Ook de eerste mobiele telefoon met dubbele selfiecamera was afkomstig van HTC. Dat geldt ook voor de drukgevoelige sensoren in de zijkant van het frame. Recensenten en consumenten liepen warm voor toestellen als de HTC One X Plus en HTC 10.

De laatste jaren gaat het alleen maar bergafwaarts met de Taiwanese smartphonemaker. De Desire-telefoons zijn zo goed als dood, premium toestellen als de HTC U11 Plus en HTC U12 Plus raakt het bedrijf aan de straatstenen nog niet kwijt. In het geval van de HTC U12 Plus kunnen we ons daar wel in vinden, maar zijn voorganger was nog een concurrerend toestel. Alleen veel te duur. Ook in het middensegment met toestellen als de HTC U12 Life weet het bedrijf zich niet terug te vechten. Dat is goed af te lezen aan de kwartaalcijfers, die met tientallen procenten tegelijk dalen.

Nieuwe budgettelefoon

Ondanks al deze tegenslagen weigert HTC om het bijltje erbij neer te gooien. In de database van de Bluetooth Special Interest Group (SIG), is een nieuw toestel gespot waar HTC aan werkt. Helaas heeft hij geen spannende codenaam, maar enkel een productnaam: HTC 2Q72XXX.

Als we wat beter in de database van de belangenorganisatie speuren, zien we twee eigenschappen van het aanstaande toestel. Om te beginnen vinden we onder de motorkap een chipset van Qualcomm: de MSM8940, ook wel beter bekend als de Snapdragon 435. Deze octa-core processor werd in februari 2016 gepresenteerd en bestaat uit acht Cortex A53 kernen van ARM die ieder geklokt zijn op een snelheid van 1,4 GHz. Verder wordt hij aangevuld met een Adreno 505 GPU en X8 internetmodem die snelheden tot 300 Mbps weet te halen. Daaraan en het feit dat hij Bluetooth 4.2 (LE) ondersteunt, weten we dat het om een budgettelefoon gaat.

In onze ogen is de kans klein dat het om de HTC U13 Life gaat, de opvolger van de in september geïntroduceerde HTC U12 Life. Daarvoor is de processor niet krachtig genoeg. Het zou ons niet verbazen als HTC voor het einde van het jaar of begin volgend jaar met een opvolger voor de HTC Desire 12 komt. Deze voldoet eerder aan onze verwachting, omdat deze door een 1,5 GHz krachtige MediaTek-processor wordt aangestuurd.

Via

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden