Vergelijk 1.984.839 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia 6 (2018) ontvangt Android 9.0 Pie-update

Nieuws Nokia 6 (2018) ontvangt Android 9.0 Pie-update
Door ,

De Nokia-merknaam heeft op de smartphonemarkt de afgelopen jaren weer wat meer aanzien gekregen. Een van de sterke aspecten van eigenaar HMD Global is het razendsnel uitbrengen van updates. Zo ook voor de Nokia 6 (2018), waar nu al Android 9.0 Pie op is te installeren.

In het voorjaar van 2018 kwam HMD Global op de proppen met de Nokia 6 (2018), ook wel bekend als de Nokia 6.1. De verbeterde versie van de Nokia 6 uit 2017 is op diverse aspecten verbeterd. De relatief goedkope midranger is voorzien van een hogere screen-to-body ratio, ondersteuning voor Android One, snellaadtechnologie en snellere hardware. Deelname aan het Android One-programma werpt zeker zijn vruchten af, want na de Nokia 7 Plus is de Nokia 6 (2018) het tweede toestel dat een update krijgt naar Android 9.0 Pie. 

Nokia 6 (2018) Android 9.0 Pie-update

De update is onder meer al opgedoken in Duitsland, waar gebruikers automatisch ingelicht zijn. Ben je in het bezit van een Nokia 6 (2018), maar heb je nog geen melding ontvangen? Wellicht dat je de update dan handmatig binnnen kunt halen door naar het instellingenscherm te gaan en in het kopje 'Systeem' op 'Systeemupdates' te tikken, waarna je deze actie kunt laten uitvoeren. Heeft dit geen succes, dan rest je niets anders dan geduldig te wachten. Nokia kennende zal dit echter niet meer dan maximaal een paar dagen moeten duren.

Nokia 6 (2018) review

Nokia 6 (2018) review

14 mei 2018 - HMD Global heeft de Nokia 6 opnieuw uitgebracht, ditmaal onder de naam Nokia 6 (2018). Zijn voorganger was een groot succes, waarvan er naar schatting ruim 10 miljoen zijn verkocht. Kan zijn opvolger deze prestatie evenaren? In deze review proberen we het antwoord te vinden.

In Android 9.0 Pie zijn er diverse vernieuwingen te ontdekken. Het is in Pie mogelijk om gedag te zeggen tegen de traditionele navigatieknoppen en deze te vervangen door nieuwe gebaren en veegbewegingen. Ook houdt de Adaptive Battery-feature in de gaten welke apps je het meest gebruikt, om vervolgens het energieverbruik hierop aan te passen. Adaptive Brightness is eveneens aanwezig, wat de schermhelderheid op een accurate wijze aanpast op het omgevingslicht. De laatste grote en interessante toevoeging is Digital Wellbeing. Dit is een dashboard wat exact bijhoudt hoeveel tijd je besteedt aan apps en je smartphone in het algemeen. 

 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden