Vergelijk 3.064.028 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Galaxy S10 beschikt over gloednieuwe 48-megapixelsensor'

Nieuws 'Galaxy S10 beschikt over gloednieuwe 48-megapixelsensor'
Door ,

De vlaggenschepen van Samsung staan de laatste jaren bekend om hun allround-prestaties. Wil je een elegant design, snelheid, gegarandeerde updates en een super camera, dan ben je bij de Zuid-Koreaanse fabrikant. Wat betreft dat laatste aspect lijkt Samsung de lat weer iets hoger te leggen voor de Galaxy S10.

Ook dit jaar zijn we zeer te spreken over de echte toppers waarmee Samsung op de proppen is gekomen. Zowel de Samsung Galaxy S9 als de Galaxy Note 9 zijn prima apparaten. Ook voor het betere camerawerk lenen deze telefoons zich uitstekend. Of ze echter de beste plaatjes schieten van heel de smartphonemarkt wagen we tegenwoordig te betwijfelen. Zo staat Google al een tijdje op eenzame hoogte wat betreft camerasoftware, en zetten Huawei en Apple met hun nieuwste smartphones ook vol in op het schieten van hoogwaardige kiekjes.

Galaxy S10 beschikt over 48-megapixelsensor

Het lag dan ook niet in de lijn der verwachtingen dat Samsung de aanstaande Galaxy S10 uit zou rusten met oudere camerasensoren. Samsung Electronics heeft vandaag twee nieuwe 0,8 micrometer beeldsensoren aangekondigd. Deze op het eerste oog kwalitatief hoogstaande sensoren zijn erop gericht om smartphones met meerdere camera's te ondersteunen. Het is de verwachting dat de 48-megapixel Isocell Bright GM1 en 32-megapixel Isocell Bright GD1 als eerste geplaatst worden in de Samsung Galaxy S10.

samsung, camerasensor

De GM1 en GD1 beschikken over Isocell Plus-technologie, wat volgens Samsung de prestaties optimaliseert voor kleinere pixels. Daarnaast is er Tetracell-technologie aanwezig, waarbij vier pixels werken als één om op die manier de lichtgevoeligheid te verhogen. Dit moet zorgen voor mooiere plaatjes in diverse omstandigheden, waaronder situaties met weinig licht. Bovendien ondersteunen de GM1 en GD1 elektronische beeldstabilisatie én heeft laatstgenoemde ene realtime HDR-feature om rijkere kleuren op te nemen en meer details op de gevoelige plaat vast te leggen tijdens het schieten van video's in diverse lichtomstandigheden.

Dankzij de minieme grootte van de twee sensoren is het voor Samsung mogelijk om deze makkelijk kwijt te kunnen in het vaak slanke design van hun toptoestellen. Met de nieuwe sensoren is het mogelijk voor fabrikanten om kleine cameramodules te bouwen of meer pixels op te nemen in bestaande ontwerpen. Vanaf het vierde kwartaal gaan de sensoren in massaproductie, ruim op tijd dus voor de Samsung Galaxy S10. De toppers uit de S-serie van Samsung verschijnen doorgaans rond het begin van het tweede kwartaal. 

(Via)

Samsung Galaxy S9 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 500 € 24,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 26,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 26,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 36,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 33,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 36,00 € 0,- Bekijken
Telfort 24 mnd onbeperkt 10000 € 48,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy S9 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden