Vergelijk 2.460.792 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Asus ZenFone 6 met unieke inkeping gelekt

Nieuws Asus ZenFone 6 met unieke inkeping gelekt
Door ,

In het jaar 2018 zijn inkepingen een ware designtrend geworden. Het lijkt vooralsnog op een tussenoplossing om de sensoren kwijt te kunnen en zo min mogelijk scherm op te eisen. Asus gaat echter nog een stap verder met hun asymmetrische oplossing.

Eerder dit jaar vertelden we je al over onze ervaringen met de Asus ZenFone 5 en ZenFone 5Z. Hoewel de Taiwanese fabrikant beter bekend is voor zijn laptops en computers hier in Nederland, waren we best wel te spreken over de twee toppers waarmee Asus op de proppen kwam. Een groot minpunt vonden we echter dat de Taiwanezen de inkeping op beide toestellen wilde verantwoorden met het excuus 'maar hij is wel een stuk kleiner dan Fruitphone', verwijzend naar de Apple iPhone X.

Asus ZenFone 6 met unieke inkeping

Asus lijkt echter lering getrokken te hebben van deze kinderachtige vergelijking, want de Asus ZenFone 6 onderscheidt zich qua design aan de voorkant van alle concurrenten. Of dat echter in het voordeel zal werken voor Asus, wagen we te betwijfelen. In onderstaande afbeeldingen zien we dat de inkeping een stuk smaller is gemaakt, waardoor er nu enkel plek lijkt te zijn voor één frontcamera en een eventuele speaker grill. Hoewel we een dergelijk concept kunnen waarderen, heeft Asus het in zijn hoofd gehaald om de inkeping te verplaatsen naar de rechterzijde.

asus zenfone 6 asus zenfone 6 asus zenfone 6

Het is algemeen bekend dat een symmetrisch uiterlijk de voorkeur heeft van veel consumenten. Althans, wat betreft de voorkant van een smartphone. Op de redactie keuren we het concept van de ZenFone 6 zeker niet meteen af. Wel zijn we benieuwd naar de positie van alle icoontjes op de statusbalk, mits dit concept natuurlijk in stand blijft. Aan de achterzijde zien we een iets bekender design terug dat veel vergelijkenissen toont met zijn voorganger. Wel nieuw is de toevoeging van een derde cameralens, waardoor hij nog het meeste weg heeft van een Huawei P20 Pro. Het is nog niet bekend wanneer we de Asus ZenFone 6 in de verkoop zal gaan.

(Via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden