Vergelijk 2.757.477 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

GSMinfo weekoverzicht #43 (2018)

Nieuws GSMinfo weekoverzicht #43 (2018)
Door ,

Had je afgelopen week niet iedere dag de tijd om je te verdiepen in het laatste smartphonenieuws? Geen nood, met het GSMinfo weekoverzicht ben je in no-time weer op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Met deze week onder meer: de laatste nieuwtjes over de OnePlus 6T en alles over de nieuwe technieken die we volgend jaar van Samsung kunnen verwachten.

‘OnePlus 6T kost minimaal 559 euro’

Morgen is het dan eindelijk zover: dan onthult OnePlus haar nieuwste vlaggenschip, de OnePlus 6T. Eigenlijk zou de presentatie dinsdag plaatsvinden, maar toen gooide Apple roet in het eten. Het Amerikaanse techbedrijf kwam out of the blue met de mededeling dat ze op dinsdag 30 oktober een persevent houdt. Wat we daar precies te zien krijgen, houdt het bedrijf nog even geheim. Volgens het geruchtencircuit presenteert Apple dan haar nieuwste iPad Pro en één of meerdere nieuwe MacBooks. Reden genoeg voor OnePlus om de onthulling van de OnePlus 6T een dag eerder te houden: zo weet de Chinese smartphonemaker zeker dat ze de aandacht van de pers krijgt in plaats van dat ze hierom moet concurreren met Apple.

Dat was niet het enige nieuws omtrent de OnePlus 6T. Ook doken de Europese adviesprijzen van het vlaggenschip op. En wat blijkt: OnePlus gooit de prijzen omhoog. In plaats van 519 euro betalen we straks 559 euro voor het instapmodel. Moeten we er wel bij zeggen dat je straks twee keer zoveel intern geheugen krijgt, namelijk 128GB in plaats van 64GB. Als we de laatste berichten mogen geloven hoeven we dit jaar geen variant met 64GB geheugen te verwachten van OnePlus. Dat in combinatie met de nieuwe vingerafdruksensor die in het beeldscherm is verwerkt rechtvaardigt de prijsstijging.

Naast het basismodel kunnen we nog twee varianten verwachten. Een treetje hoger vinden we de OnePlus 6T met 8GB werkgeheugen en 128GB intern geheugen. Deze kost naar verluidt 589 euro. Het komt er op neer dat je 30 euro meer betaalt voor extra werkgeheugen. De moeite waard? Wij zetten onze vraagtekens bij deze strategie. De duurste uitvoering komt eveneens met 8GB RAM, maar verbergt 256GB geheugen onder de motorkap. Deze gaat volgens de geruchten over de toonbank voor 639 euro.

OnePlus 6T

Tot slot hoorden we geluiden over een ‘Ultimate Limited Edition’. Naast de duurste uitvoering van het vlaggenschip wordt deze met een verrassingspakket geleverd. Deze is in ieder geval verkrijgbaar in Zweden, of hij ook in andere (Europese) landen verkocht wordt is onduidelijk. Tevens hebben we geruchten gehoord over een paarsgekleurde OnePlus 6T. Nog één nachtje slapen en dan vallen alle puzzelstukjes op hun plaats.

‘Gezichtsontgrendeling Huawei Mate 20 Pro niet veilig’

‘Rel’ is niet het juiste woord, maar er was deze week wat opschudding over de Huawei Mate 20 Pro. Om precies te zijn over de driedimensionale gezichtsontgrendeling. Naar eigen zeggen is de meest geavanceerde en veiligste vorm van gezichtsontgrendeling tot nu toe. Deze beweging klopt misschien als je de nieuwe technologie vergelijkt met zijn directe voorganger, maar echt veilig is hij nog niet als we het verhaal van twee Duitse techredacteuren mogen geloven.

Eén van hen was druk bezig met een review over de Mate 20 Pro. Zijn collega vroeg of hij het toestel van dichtbij mocht bekijken. Voor hij er erg in had ontgrendelde hij het vlaggenschip. Saillant detail: hij had geen gezichtsprofiel van zichzelf opgeslagen. Het toestel had dus niet uit het beveiligingsslot mogen schieten, maar toch gebeurde dat. Nou moeten we erbij zeggen dat beide techredacteuren enorm op elkaar lijken, maar toch waren er enkele duidelijke verschillen. Zo draagt één van de redacteuren een bril en de ander niet. Ook het kapsel was anders. De gezichtsherkenningstechnologie zou deze uiterlijke verschillen eenvoudig moeten herkennen, maar slaagde daar niet in. Voor de zekerheid testten ze hun bevindingen met een ander exemplaar en ook deze ontgrendelde het toestel.

De techredacteuren hebben Huawei hiervan op de hoogte gebracht. In een reactie vertelde de fabrikant het probleem nog niet eerder te zijn tegengekomen. Het gaat de kwestie onderzoeken en komt indien nodig met een software-update om het euvel te verhelpen.

Huawei Mate 20 Pro

‘Google eist ten minste twee jaar beveiligingsupdates’

Meer dan anderhalf miljard apparaten wereldwijd draaien op Android. Het besturingssysteem van Google is immens populair, maar ook uiterst gefragmenteerd. Gelukkig rollen steeds meer fabrikanten updates uit voor het besturingssysteem, al moeten we erkennen dat hier nog een wereld te winnen valt.

Beveiligingsupdates blijven daarentegen nog vaak achter. Alleen de modernste en duurste toestellen zijn veelal up-to-date. De grote smartphoneproducenten rollen regelmatig -sommigen zelfs maandelijks- security updates uit, maar dat zijn er slechts een handjevol. Maar hoe lang houden ze dat vol? Dat verschilt sterk per partij. Daar wil Google iets aan doen.

Uit documenten die The Verge heeft ingezien zou blijken dat de zoekmachinegigant fabrikanten gaat verplichten om ten minste twee jaar beveiligingsupdates uit te rollen. Om dit af te dwingen moeten ze een contract tekenen met het internetbedrijf waarin ze dat beloven. Ook eist Google naar verluidt dat smartphonemakers ‘minstens vier beveiligingsupdates per jaar’ uitrollen. Deze laatste eis geldt echter alleen voor het eerste jaar, voor het tweede jaar worden geen concrete aantallen genoemd.

Google verwacht dat vanaf 31 januari 2019 alle verkochte smartphones aan deze beveiligingseis voldoen. Zo niet, dan heeft Google nog een stok achter de deur: de fabrikant loopt het risico dat toekomstige modellen niet langer op Android mogen draaien. En gegarandeerd dat ze daar niet op zitten te wachten.

Samsung Galaxy S8 Bixby

Toekomstplannen Samsung

Steeds meer fabrikanten geven hun toestellen een inkeping of ‘notch’. Eén fabrikant die hier niets van moet hebben is Samsung. Met de komst van de Samsung Galaxy S8 (Plus) introduceerde het Koreaanse bedrijf het Infinity Display. In plaats van heel de voorzijde op te vullen met een beeldscherm, heeft hij onder- en bovenin een dunne, zwarte balk. Daarin vinden we onder meer de selfiecamera, het oorstuk en enkele sensoren.

Ook in de toekomst hoeven we geen notch te verwachten bij de Koreanen. Samsung heeft grootse plannen voor haar telefoons. Vanaf volgend jaar kunnen we allerlei nieuwe technologieën verwachten. Tijdens een presentatie in Shenzhen heeft Samsung een aantal daarvan op een rij gezet. Om te beginnen krijgen vlaggenschepen een vingerafdruksensor in het beeldscherm. Op dit moment heeft slechts een handjevol smartphones deze feature, waaronder de Huawei Mate 20 Pro. Tevens heeft Samsung plannen om ook andere sensoren onder het beeldscherm te plaatsen evenals geluidstrillingen via het scherm te verplaatsen in plaats van speakers of het oorstuk. Ook kunnen we volgend jaar mogelijk haptische feedback via het scherm verwachten. Alles wat je over deze nieuwe technologieën moet weten, vind je in het onderstaande artikel.

Samsung zweert notch af

Samsung zweert notch af

22 okt 2018 - Steeds vaker zien we nieuwe smartphones waarbij we boven in het beeldscherm een kleine inkeping of ‘notch’ zien. Samsung moet hier duidelijk niets van hebben. De Koreaanse smartphoneproducent heeft grootste plannen om deze uitsparing in de toekomst weg te laten. Dat belooft wat voor de komst van de Samsung Galaxy S10 (Plus).

Nu te koop

Anderhalve maand na de presentatie ligt de iPhone XR in ons land op de planken. Het vlaggenschip werd in september samen met de iPhone XS en iPhone XS Max gepresenteerd. De XS-modellen zijn inmiddels al een tijdje verkrijgbaar, de verkoop van de iPhone XR ging vrijdag van start. Op veel vlakken lijkt hij op het XS-duo. Hij heeft dezelfde A12 Bionic chip, maar is tevens IP67 gecertificeerd en draadloos op te laden. Het ontbreken van de dubbele camera en het IPS LCD-display zijn de twee belangrijkste verschillen. Om die reden is hij dan ook een stuk goedkoper dan zijn broers. De iPhone XR haal je in huis vanaf 859 euro. Extra opslagcapaciteit heeft uiteraard een meerprijs. Benieuwd waar de toevoeging XR vandaan komt? Lees dan het interview met Phil Schiller, het hoofd van de marketingafdeling van Apple.

Van iOS naar Android. Een ander toestel dat sinds deze week verkrijgbaar is in ons land, is de Nokia 7.1. Deze Android One telefoon werd begin deze maand uit de doeken gedaan door HMD Global. De verkoop zou eigenlijk pas eind oktober van start gaan, maar hij heeft sneller zijn weg naar Europa gevonden dan gedacht. Voor 349 euro krijg je een middenklasser met onder meer een 5,84 inch groot display, Snapdragon 636 octa-core processor, 32GB uitbreidbaar geheugen en dubbele hoofdcamera. En als je vóór 22 november de Nokia 7.1 bestelt, krijg je 50 euro teruggestort op je rekening. Wat je hiervoor moet doen lees je in dit artikel.

Apple iPhone XR

Leesvoer voor het weekend

De Google Pixel 3 en Pixel 3 XL zijn weliswaar nog niet verkrijgbaar in ons land, maar wel in andere delen van de wereld. En daar zijn de eerste ervaringen niet al te positief. Uit een eerste inventarisatie blijkt dat ook de nieuwste vlaggenschepen van de zoekmachinegigant kampen met de nodige problemen en kinderziektes. Overweeg je om een van deze toestellen aan te schaffen? Lees dan eerst even het onderstaande artikel en denk er dan nog eens goed over na.

Dit is er allemaal mis met de Google Pixel 3 (XL)

Dit is er allemaal mis met de Google Pixel 3 (XL)

23 okt 2018 - Enkele weken geleden presenteerde Google met veel trots haar derde generatie van de Google Pixel. Theoretisch gezien zijn de Pixel 3 en Pixel 3 XL een van de beste Android-toestellen die je kunt kopen. Helaas is er, net als vorig jaar, een hoop mis met deze peperdure speeltjes.

De meeste moderne smartphones hebben niet alleen een glazen scherm, maar tevens een glazen plaat aan de achterkant. Het geeft ze hun premium uitstraling, maar maakt ze ook kwetsbaar. Als hij per ongeluk uit je handen glipt, is de kans levensgroot dat het beeldscherm of de achterkant ernstig beschadigd raakt. Om die reden kiezen consumenten steeds vaker voor een toughphone: oerstevige en bijna onverwoestbare smartphones. Eén van de fabrikanten die deze trend heeft gesignaleerd is RugGear. Met de RugGear RG850 probeert het bedrijf in een behoefte te voorzien. Of het daarin slaagt lees je in onze review over deze outdoor telefoon. 

RugGear RG850 review

RugGear RG850 review

27 okt 2018 - Ben jij een globetrotter die er in zijn vrije tijd graag op uittrekt? Wellicht weet je dan als geen ander hoe fragiel smartphones kunnen zijn in de ruige natuur. Een toughphone biedt in dat geval uitkomst. RugGear springt in op deze behoefte met de RugGear RG850. In deze review bespreken we alle ins and outs van deze taaie knaap.

  

‘Onze redding is nabij.’ In navolging van het populaire Pokémon Go heeft het Vaticaan een eigen variant op deze game uitgebracht: Follow JC Go. In plaats van kleine zakmonsters opsporen en deze vangen met je pokéballs is het aan jou om heiligen te vinden. In je (spirituele) zoektocht verzamel je brood, wijn en andere religieuze items in plaats van pokéballs en berries. Oog om oog, tand om tand geldt niet voor deze game: om heiligen te verzamelen hoef je ze niet elkaar te rossen, maar slechts een aantal vragen te beantwoorden. Enige nadeel is dat deze game momenteel alleen in het Spaans te spelen is. Houd je van een uitdaging, probeer dan Follow JC Go dit weekend uit.

Follow JC Go

App name
 
Games

Follow JC Go is gebaseerd op het razend succesvolle Pokémon Go. In een vergelijkbare spelwereld ga je op zoek naar brood, wijn, spiritualiteit en de katholieke heiligen. Verzamel ze allemaal om je dichter bij Jezus te brengen.

Play Store App Store

Apple iPhone XR beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 2000 € 31,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 36,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 36,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 45,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 38,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 43,50 € 0,- Bekijken
Alle Apple iPhone XR aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden