Vergelijk 3.483.369 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung beboet merkambassadeur voor gebruik iPhone X

Nieuws Samsung beboet merkambassadeur voor gebruik iPhone X
Door ,

Een belangrijk onderdeel in de smartphonewereld is het hebben van bekende merkambassadeurs. Vaak hebben deze personen veel aanzien en/of fans, waardoor de fabrikanten hopen dat de ambassadeurs meer consumenten over weten te halen. Het wordt echter een moeilijk verhaal wanneer een ambassadeur publiekelijk een andere smartphone gebruikt.

Het is niet ongewoon dat merken betalen om celebrities hun producten te laten gebruiken. Sommige merken gaan zelfs zo ver dat ze bakken met geld weggeven om zowat alles van het betreffende merk te moeten gebruiken. Althans, vaak vinden bedrijven het vooral belangrijk wanneer deze celebs in de spotlights staan. Samsung is een van zulke bedrijven die wel een zakcentje overheeft voor een bekende en vaak invloedrijke bekende.

Samsung beboet Russische merkambassadeur

Toch gaat dit wel eens mis. Goede voorbeelden daarvan zijn Adam Levine en Ellen DeGeneres. Samsung sponsort hen voor bakken met geld, maar ze zijn allebei publiekelijk met iPhones op zak gespot. De Russische journalist, politicus en realityster Ksenia Sobchak is eveneens een van de invloedrijkere merkambassadeurs van Samsung, maar ook zij kan het niet laten om van Apple's producten af te blijven. Tijdens een live televisieprogramma is duidelijk te zien dat Ksenia gebruikmaakt van een iPhone, vermoedelijk de iPhone X.

samsung, apple

Wat het hele gebeuren nog pijnlijker maakt is dat ze overduidelijk probeert om haar smartphone af te schermen van de camera's, helaas voor haar zonder succes. Samsung heeft een van haar grootste merkambassadeuren vervolgens getrakteerd op een flinke boete van 108 miljoen Russische roebels, omgerekend ongeveer 1,45 miljoen euro. Hoewel dit volgens sommige bronnen meer is dan ze betaald krijgt, hoeven we geen zorgen om haar te maken; Ksenia is de peetdochter van de enige echte Vladimir Poetin, die vast niet zal malen om een miljoen meer of minder.

Recidivist

Het is niet voor het eerst dat Ksenia publiekelijk ontrouw is aan het merk wat ze moet promoten. Sobchak is naar verluidt meerdere keren gespot met een iPhone op publieke plaatsen. Ondanks dat de boete relatief hoog lijkt, kunnen we maar moeilijk medelijden voelen voor de Russin. Voor zoveel geld exclusief gebruikmaken van Samsung-apparatuur is anno 2018 zeker geen straf. Sterker nog: de meeste mensen op deze wereld betalen er grof geld voor.

(Via)

Apple iPhone X beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 48,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 66,00 € 25,00 Bekijken
Tele2 24 mnd onbeperkt 2147483647 € 60,00 € 27,00 Bekijken
Ben 24 mnd 100 500 € 31,50 € 262,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 36,50 € 283,00 Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 10000 € 60,50 € 24,00 Bekijken
Telfort 24 mnd 150 10000 € 52,50 € 0,- Bekijken
Alle Apple iPhone X aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden