Vergelijk 3.394.208 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Qualcomm presenteert Snapdragon 675: topper voor midrangers

Nieuws Qualcomm presenteert Snapdragon 675: topper voor midrangers
Door ,

Hoewel de opvolger van de Snapdragon 845 al even op zich laat wachten, is Qualcomm wel hard bezig om het middensegment te verrijken met nieuwe chips. Een daarvan is de Snapdragon 675-chipset. Deze processor leent izch uitstekend voor de betere midrangers die topprestaties willen leveren.

De Snapdragon 675 is de officieuze opvolger van de Snapdragon 660. Deze midrange-chipset is bij enkele van de duurdere smartphones uit het middensegment aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan de Nokia 7 Plus, Galaxy A9 (2018), en waarschijnlijk ook bij de te verwachten Sony Xperia XA3. De processor biedt prima prestaties en goede multitaskmogelijkheden, maar het kan natuurlijk altijd beter. Met de Snapdragon 675 zet Qualcomm in op enkele high-end functies voor de midrangers van tegenwoordig.

Qualcomm presenteert Snapdragon 675

Wat opvalt is de nieuwe Kryo 460 CPU-architectuur is opgebouwd rondom de twee ARM Cortex A76-kernen met een snelheid van 2,0GHz. Deze worden bijgestaan door een zestal zuinigere A55-cores die geklokt zijn op 1,8GHz. Ten opzichte van de Snapdragon 670, die pas enkele maanden geleden uit de doeken is gedaan, zijn de zuinige cores van de 675 iets hoger geklokt. Dit komt er simpelweg op neer dat de Snapdragon 675 rapper is dan je gewend bent van de meeste midrangers.

Snapdragon 675

Qualcomm zelf heeft er ook zo zijn berekeningen op losgelaten. In vergelijking met de Snapdragon 670 is de nieuwe chipset in staat om applicaties tot 15 procent sneller te starten en is er een prestatiewinst van 35 procent voor wat betreft het internetbrowsen. Heel tastbaar is deze vergelijking nog niet, aangezien we nog geen enkele smartphone in Nederland hebben met een Snapdragon 670, die op zijn beurt wel weer sneller en zuiniger moet zijn dan de bekende 660. Saillant detail: de Snapdragon 675 lijkt op het eerste oog ook sneller dan de Snapdragon 710, iets wat je cijfergewijs niet meteen zou verwachten. 

Een ander aspect waar Qualcomm zich op richt met de Snapdragon 675 is de ondersteuning voor het gebruiken van drie camera's. Ondersteuning betekent echter niet hetzelfde als mogelijkheid tot. De Galaxy A9 (2018) beschikt bijvoorbeeld over een oudere Snapdragon 660-chipset, maar heeft wel 4(!) camera's aan de achterkant. De fabrikant moet in dit geval zelf aan de slag met software en deze op zo een manier programmeren dat de chip alsnog overweg kan met 4 camera's.

Implementatie in smartphones

Als laatste lijkt er ook een speciale gamemodus toegevoegd te zijn, vergelijkbaar met GPU Turbo, dat we kennen van Huawei- en Honor-smartphones. Daarnaast biedt de Snapdragon 675 Quick Charge 4+-ondersteuning. Qualcomm verwacht dat de nieuwe midrange-chipset rond het eerste kwartaal van 2019 zal gaan verschijnen in smartphones. 

Snapdragon 675

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden