Vergelijk 3.352.407 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Pocophone F1-updates laten prijsvechter beter filmen en meer

Nieuws Pocophone F1-updates laten prijsvechter beter filmen en meer
Door ,

De Pocophone F1 is de eerste smartphone afkomstig van Xiaomi's submerk Poco. Hoewel het toestel beschikt over de betere specs van de markt, missen er nog kleine features als 4K filmen in 60 frames per seconde en ondersteuning voor Widevine L1. Gelukkig komt daar verandering in.

Met de Pocophone F1 lijkt Xiaomi in het gat te springen dat OnePlus achterlaat. Ooit gestart als echte prijsvechter, maar OnePlus stijgt telkens significant in prijs bij elke nieuwe smartphone die het uitgeeft. De Pocophone F1 is op moment van schrijven meer dan 180 euro goedkoper dan de OnePlus 6, terwijl ze elkaar qua specificaties nauwelijks ontlopen. Wel lijkt Xiaomi een foutje over te hebben genomen van de OnePlus 5T; er is geen Widevine L1-ondersteuning aanwezig. 

Pocophone F1-updates komen eraan

De Android-versie van de Pocophone F1 ondersteunt Widevine Level 3, maar Level 1 is nodig om streamen in hoge resolutie mogelijk te kunnen maken. Deze DRM-software is afkomstig van Google en is volgens de techgigant zelf broodnodig; Widevine regelt het digitale rechtenbeheer voor apps. Gestreamde video's kunnen hierdoor niet of vrijwel niet (illegaal) gekopieerd of gedeeld worden. Op het Poco-forum meldt de fabrikant dat gebruikers in het vierde kwartaal een update mogen verwachten voor Widevine Level 1. 

Een ander interessant nieuwtje is dat er meer ondersteuning komt voor het filmen met 60 frames per seconde. Op dit moment ondersteunt de Pocophone F1 enkel 30 frames per seconde bij het opnemen in 1080p en 4K-resolutie, maar daar komt op termijn verandering in. Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer gebruikers deze update binnen zullen krijgen. Op het forum blijkt er ook veel vraag naar het aanpassen van de zwarte balk rondom de notch. Schakel je deze in, dan valt de inkeping een stuk minder op. Momenteel is deze balk echter vrij asymmetrisch in vergelijking met de onderkant. Het is niet bekend of Xiaomi hier ook al mee aan de slag is gegaan.

(Via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden