Vergelijk 4.228.033 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia 8.1 duikt op in benchmark

Nieuws Nokia 8.1 duikt op in benchmark
Door ,

Mogelijk krijgen we binnenkort nog een nieuwe smartphone te zien van HMD Global. De Finnen werken wellicht aan een toestel die binnenkort op de markt wordt gebracht onder de noemer Nokia 8.1. De eerste details over deze middenklasser zijn opgedoken in een online benchmark.

Zelfs voor ons, professionele redacteuren die dag in dag uit druk in de weer zijn met de nieuwste smartphones, is het moeilijk om HMD Global bij te benen. Het Finse techbedrijf heeft dit jaar al zo ongelooflijk veel nieuwe smartphones gepresenteerd. Het begon eenvoudig met de Nokia 1, Nokia 6.1, Nokia 7 Plus, Nokia 8 Sirocco en Nokia 8110 op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Daarna verscheen het ene na het andere toestel, waaronder de Nokia 2.1, Nokia 3.1, Nokia 5.1, Nokia 5.1 Plus, Nokia 6.1 Plus en afgelopen week nog de Nokia 7.1 Plus.

Voorlopig is HMD Global nog niet klaar met ons. Als we Geekbench mogen geloven kunnen we binnenkort nog een toestel verwachten: de Nokia 8.1. Dat is de opvolger van de in september 2017 gepresenteerde Nokia 8, of de ruim half jaar oude Nokia 8 Sirocco, afhankelijk van hoe je er tegenaan kijkt. Wie hoopt op een toestel met high-end specs en top-of-the-line eigenschappen, komt bedrogen uit. Als we de online benchmark mogen geloven is de Nokia 8.1 een heuse middenklasser.

Over de Nokia 8.1

Jammer genoeg geeft Geekbench maar weinig details vrij over de technische specificaties. In plaats daarvan richt de benchmark zich op de prestaties van de chipset. De Nokia 8.1 behaalt een single-core score van 1.841 punten en een multi-core score van 5.807 punten. Zonder vergelijkingsmateriaal zijn dit slechts nummers. Daarnaast is in het verleden meer dan eens gebleken dat dergelijke scores eenvoudig zijn te manipuleren door fabrikanten, met behulp van wat we tegenwoordig sjoemelsoftware noemen. Voor een goed beeld van de prestaties is een real-life scenario nodig, oftewel een review.

Desalniettemin geeft Geekbench wel enkele details vrij. Volgens de online benchmark heeft de Nokia 8.1 onder de motorkap een SDM710, oftewel een Snapdragon 710. Deze octa-core processor werd in mei gelanceerd en is in staat kloksnelheden tot 2,2 GHz te halen. Met deze papieren kan hij meedingen naar de subtop van het mid-range segment. Volgens Geekbench wordt de processor bijgestaan door 4GB werkgeheugen. Tot slot wordt hij in verband gebracht met Android 9.0 Pie. Het zou de eerste smartphone van de Finnen zijn die out-of-the-box op de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem draait.

Nokia 8.1, of……?

Zoals je ziet is er nog maar weinig bekend over de Nokia 8.1. De komende dagen en weken verwachten we nog meer te horen over deze middenmoter. Overigens is het nog maar de vraag of dit daadwerkelijk een nieuw toestel is. Via Twitter laat Nokia anew weten dat de Nokia 8.1 eigenlijk al is gepresenteerd. Wij kennen hem echter als de Nokia X7 of Nokia 7.1 Plus. Volgens de doorgaans betrouwbare Russische twitteraars heeft Juho Sarvikas, Chief Product Officer bij HMD Global, op eigen houtje besloten dat de Nokia X7 alleen in China deze naam krijgt. Hier in Europa gaat hij door het leven als de Nokia 8.1. Wat de Nokia 8.1 van Geekbench en de Nokia X7 met elkaar gemeen hebben, is dat ze beide dezelfde Snapdragon 710 processor hebben. Op dit moment is er nog te weinig informatie om te bevestigen dat het feitelijk één-en-hetzelfde apparaat zijn, zoals Nokia anew beweert.

Via

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden