Vergelijk 3.379.374 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Gezichtsontgrendeling Huawei Mate 20 Pro niet veilig'

Nieuws 'Gezichtsontgrendeling Huawei Mate 20 Pro niet veilig'
Door , - 2 reacties

3D Face Unlock, één van de features waar Huawei erg trots op is die in de Huawei Mate 20 Pro is terug te vinden, is wellicht minder veilig dan gedacht. Toch blijkt de nieuwe, innovatieve en naar eigen zeggen geavanceerde beveiligingsoptie kinderlijk eenvoudig om de tuin te leiden. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder.

Het is nog geen week geleden dat Huawei de show stal met haar nieuwste vlaggenschepen: de Huawei Mate 20 en Huawei Mate 20 Pro. Beide toestellen liggen op 2 november op de planken van de winkeliers in ons land. Als je een bedrag van 799 euro of 999 euro meeneemt, zijn ze voor jou.

Tijdens de presentatie stond Huawei uiteraard uitgebreid stil bij de kunsten van haar vlaggenschepen. In aanloop naar de verkoop hebben we een artikel geschreven over de beste eigenschappen van de Mate 20 Pro. Als je deze nog eens wil nalezen, ga dan even naar het onderstaande artikel.

De 5 beste features van de Huawei Mate 20 Pro

De 5 beste features van de Huawei Mate 20 Pro

18 okt 2018 - Huawei heeft zojuist haar nieuwste vlaggenschepen in de Mate 20-reeks uit de doeken gedaan. In dit artikel nemen we er één van, de Huawei Mate 20 Pro, onder de loep. We staan uitgebreid stil bij de 5 beste features van het toestel.

‘Gezichtsontgrendeling eenvoudig te foppen’

Eén van de features die we in het bovenstaande artikel noemen, is 3D Face Unlock. De techniek die Huawei gebruikt voor haar gezichtsherkenning, lijkt in hoofdlijnen op Face ID van Apple. Naast een gewone camera gebruikt Huawei een 3D-camera. Deze scant jouw gezicht op meer dan 30.000 punten. Zodra de software dit profiel herkent, ontgrendelt hij je smartphone. Naast de gewone en 3D-camera’s heeft Huawei ook nog een infraroodcamera en infraroodbelichter in het systeem verwerkt zodat hij ook werkt als het donker is.

Dat klinkt allemaal heel technisch en geavanceerd. En volgens Huawei is het hartstikke veilig. Zo schrijft de fabrikant op haar eigen website “een grote sprong voorwaarts in nauwkeurigheid en veiligheid”. Maar mogelijk moet het bedrijf deze woorden terugnemen. AndroidPIT kwam erachter dat de gezichtsontgrendeling eenvoudig voor de gek te houden is. Niet door een portretfoto van jezelf uit te draaien en deze voor de camera te houden, zoals in het verleden meer dan eens voorgekomen is, maar op een andere manier.

Huawei Mate 20 Pro

Een redacteur van de Duitstalige techsite was druk bezig om een review te schrijven over de Mate 20 Pro. Een van zijn collega’s vroeg aan hem of hij het toestel even van dichtbij mocht bekijken. Zodra hij hem beetpakte en naar de selfiecamera staarde, ontgrendelde hij uit het niets. En niet één keer, maar iedere keer opnieuw. Voor de zekerheid hebben ze het getest met een ander exemplaar van de Mate 20 Pro en wederom sprong hij automatisch van de beveiliging.

Nou moeten we erkennen dat beide collega’s sterk op elkaar lijken: ze hebben nagenoeg hetzelfde kapsel, een baard en een snor. Grote verschil is dat één van hen een bril draagt en de ander niet. Tweedimensionale gezichtsontgrendeling -zeg maar de vorige generatie Face Unlock- had hier soms moeite mee, maar diens opvolger zou dit moeten herkennen en het toestel niet ontgrendelen.

Reactie Huawei

Huawei laat weten dat het tot op heden geen vergelijkbaar gedrag heeft gezien toen het de gezichtsherkenningsfeature testte. De fabrikant zegt het voorval te onderzoeken. Mocht het bedrijf op een probleem stuiten, dan is deze waarschijnlijk eenvoudig te verhelpen met een software-update. Tot die tijd is wellicht verstandiger om jouw foto’s, video’s en andere data met een pincode of vingerafdrukscanner te beveiligen.

Huawei Mate 20 Pro beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 500 € 25,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 29,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 29,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 33,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 35,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 36,00 € 0,- Bekijken
Alle Huawei Mate 20 Pro aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden