Vergelijk 1.991.571 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony geeft updateschema vrij

Nieuws Sony geeft updateschema vrij
Door ,

Gebruik jij dagelijks een smartphone van Sony? Grote kans dat je dan nog altijd wacht op de komst van Android 9.0 Pie, de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem. Hoelang moet je daar nog op wachten? Op deze vraag geeft Sony antwoord in haar laatste blog.

Maanden van ontwikkelen en testen gingen er vooraf voor de uitrol van Android 9.0 Pie. Begin augustus rolt Google de stabiele versie, ook wel alphaversie genoemd, van het besturingssysteem uit. Zoals gebruikelijk bij Android-telefoons krijgt in het begin slechts een handjevol toestellen deze update, namelijk alle Pixel-telefoons en de Essential PH-1. In de daarop volgende maanden volgen toestellen van andere fabrikanten, zoals HMD Global, HTC en Motorola.

Ook Sony heeft inmiddels al enkele van haar apparaten de Android Pie behandeling gegeven. We hebben het dan over de Sony Xperia XZ2 en Sony Xperia XZ2 Compact. Momenteel is er slechts één Xperia-telefoon te koop die van meet af aan op de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem draait: dat is de Sony Xperia XZ3, die sinds kort te koop is in ons land. Het Japanse elektronicaconcern gaat gelukkig nog veel meer van haar smartphones upgraden naar Android Pie. Half augustus publiceerde Sony een lijst met daarop de rugnummers. Wanneer vertelde het bedrijf er echter niet bij. Op deze vraag krijgen we vandaag een antwoord.

Dan kun je Android Pie verwachten

In een nieuwe blog vertelt Sony ons wanneer deze toestellen Android 9.0 Pie kunnen verwachten. Een drietal telefoons krijgen eerder dan verwacht de nieuwste Android-versie, de rest wordt naar verwachting volgens schema uitgerold. Zoals verwacht zijn eerste de premium smartphones aan de beurt. Vanaf 26 oktober kunnen de Sony Xperia XZ Premium, Sony Xperia XZ1 en Sony Xperia XZ1 Compact Android Pie verwachten. Iets minder dan twee weken later, vanaf 7 november, is de Sony Xperia XZ2 Premium aan de beurt.

Sony denkt uiteraard niet alleen aan haar klanten die het meeste geld uittrekken voor haar telefoons. Eigenaren van de Sony Xperia XA2, Sony Xperia XA2 Ultra en Sony Xperia XA2 Plus krijgen de nieuwste Android-versie. Zij moeten hier echter nog wel even op wachten. De eerste gebruikers kunnen vanaf 4 maart 2019 binnenhalen.

Houd er rekening mee dat deze data niet in beton zijn gegoten. Een update van het besturingssysteem wordt altijd geleidelijk uitgerold. Mocht er per ongeluk een fout in de software zijn geslopen, dan is slechts een kleine groep die daarvan de dupe is. De fout is op dat moment nog eenvoudig te herstellen: de update wordt dan tijdelijk stopgezet en hervat zodra het probleem is opgelost. De patch hoeft dan slechts naar een kleine groep gedupeerden uitgerold te worden. Deze werkwijze brengt zoals je ziet voordelen met zich mee, maar betekent wel dat je langer moet wachten op de nieuwste Android-versie.

Over Android 9.0 Pie

Eens per jaar voert Google een onderhoudsbeurt uit aan haar besturingssysteem. Android krijgt dan niet alleen onder de motorkap een smeerbeurt, maar tevens een aantal nieuwe features. Eén daarvan is Adaptive Battery. Hiermee verleng je de batterijduur van je telefoon doordat apps die je nauwelijks gebruikt minder resources toegekend krijgen. Dankzij Adaptive Brightness hoef je niet langer handmatig de helderheid van je scherm aan te passen, omdat het besturingssysteem leert wat jouw favoriete stand is. En natuurlijk mogen we de nieuwe gebaarbediening en Digital Wellbeing niet vergeten, een digitaal dashboard dat je precies vertelt hoe vaak en hoe lang je je smartphone op een dag gebruikt.

Bron

Sony Xperia XZ3 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 200 1000 € 25,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 27,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 27,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 33,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 5000 € 38,50 € 0,- Bekijken
Alle Sony Xperia XZ3 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden