Vergelijk 3.159.106 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Surprise: Google Pixel 3-scherm afkomstig van LG

Nieuws Surprise: Google Pixel 3-scherm afkomstig van LG
Door ,

De relatie tussen LG en Google is er vorig jaar dankzij de Pixel 2 XL zeker niet beter op geworden. Deze peperdure smartphone werd geplaagd door schermproblemen. Toch heeft Google haar Pixel 3 uitgerust met LG-displays.

LG heeft wat betreft oled-schermen nog geen al te beste beurt gemaakt in de smartphonemarkt. Volgens vele consumenten is diezelfde beeldtechnologie van LG bij haar televisies prima, maar om de een of andere reden wil dit nog niet echt vlotten in mobiele telefoons. De keuze van Google om vorig jaar te kiezen voor de Zuid-Koreanen als schermleverancier voor de Pixel 2 XL was dan ook een riskante, en achteraf gezien kunnen we stellen dat het blind vertrouwen zich niet heeft uitbetaald. Ook in onze Google Pixel 2 XL review waren we niet te spreken over het display.

Pixel 3-scherm afkomstig van LG

Desalniettemin heeft LG alsnog een tweede kans gekregen van de zoekgigant om haar Pixel 3 te voorzien van een mooi scherm, zo blijkt uit de teardown die de mensen bij iFixit hebben uitgevoerd. Deze ontdekking is niet in de laatste plaats opmerkelijk vanwege het feit dat de Google Pixel 3 XL uit is gerust met een oled-scherm van Samsung. Makkelijk te repareren is de Google Pixel 3 met zijn LG-scherm echter verre van. Bij iFixit trakteren ze de Pixel 3 namelijk met een score van 4/10, dezelfde score als de Pixel 3 XL.

Ook opvallend is het stilzwijgen vanuit Google. Zelfs na de release was het voor niemand duidelijk wie nu precies de oled-schermen van de Pixel-smartphones had aangeleverd. Achteraf gezien wellicht een verstandige keuze, want op deze manier is wel voorkomen dat eerste indrukken van het Pixel 3-scherm zonder vooroordelen zijn beoordeeld. Tot dusver zijn er nog geen klachten van gebruikers over de kwaliteit van het display, ook wanneer deze vergeleken wordt met de Pixel 3 XL.

Google Pixel 3 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 500 € 27,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 30,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 30,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 35,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 35,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 39,50 € 0,- Bekijken
Alle Google Pixel 3 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden