Vergelijk 2.546.281 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Android Pie-update voor OnePlus 5T en ouder vertraagd

Nieuws Android Pie-update voor OnePlus 5T en ouder vertraagd
Door ,

OnePlus doet altijd haar best om de nieuwste Android-software zo snel mogelijk naar hun smartphones te brengen. Helaas gaat dit proces gepaard met vallen en opstaan. Ook nu weer blijkt dat de Android Pie-update voor de OnePlus 5T en ouder vooruit is geschoven. Bij de OnePlus 6T is dit echter niet het geval.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de OnePlus 6T gelanceerd zou worden op 17 oktober, gebaseerd op een officiële afbeelding van OnePlus. Desalniettemin is met 30 oktober de nieuwe lanceerdatum alsnog vrij dichtbij. De verwachting is dan ook dat we de aankomende dagen nog wat nieuwe gelekte info kunnen verwachten van het toestel. Ook zoekt OnePlus CEO Pete Lau iets vaker de schijnwerpers op om onder meer de OnePlus 6T te promoten.

OnePlus Android Pie-update vertraagd

Tijdens een online chatsessie met gebruikers van Weibo blijkt echter dat niet alles hosanna is achter de schermen. Lau bevestigde wederom dat de OnePlus 3, OnePlus 3T, OnePlus 5 en OnePlus 5T zeker nog een update naar Android 9.0 Pie mogen verwachten. Het probleem is echter dat de updates voor deze smartphones bij lange na niet klaar zijn en meer tijd vergen dan verwacht. Hoewel het de bedoeling was om in 2018 nog elk van deze toestellen gereed te hebben voor Android Pie, zou het ons niets verbazen dat veel van deze modellen moeten wachten tot 2019.

Het is niet voor het eerst dat OnePlus moeite heeft met het nakomen van hun beloftes. In 2015 lanceerde het de OnePlus 2, de prijsvechter die in zijn gehele levenscyclus slechts één grote Android-update heeft mogen ontvangen, namelijk Android 6.0.1 Marshmallow. Dat terwijl de fabrikant wel Android 7.0 Nougat had beloofd toen deze Android-versie uit was gebracht. Het ziet ernaar uit dat OnePlus echter geleerd heeft van deze situatie, aangezien de bijna 2,5 jaar oude OnePlus 3 ook nog een Android Pie-update mag verwachten.

OnePlus 6T draait Android Pie uit de doos

Ondanks alle problemen rondom Pie is er ook goed nieuws te melden: De OnePlus 6T draait namelijk op de nieuwste versie van Google's besturingssysteem uit de doos. OnePlus legt zoals gebruikelijk haar eigen OxygenOS-schil over Android's software. Deze is echter zeer licht en zorgt zeker niet voor een mindere gebruikservaring. Lau voegt eraan toe dat de Pie-versie van de OnePlus 6T anders is dan die van de OnePlus 6. Er zijn zowel nieuwe gebaren als een aangepast interface aanwezig.

(Via)

OnePlus 6 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 200 1000 € 23,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 24,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 25,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 1000 € 28,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 33,50 € 0,- Bekijken
Alle OnePlus 6 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden