Vergelijk 3.228.422 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung rolt update met camera-verbeteringen uit voor Galaxy S9 (Plus)

Nieuws Samsung rolt update met camera-verbeteringen uit voor Galaxy S9 (Plus)
Door ,

Is jouw daily driver een Samsung Galaxy S9 of Galaxy S9 Plus? Dan heeft GSMinfo goed nieuws voor je. De Koreaanse smartphonemaker rolt vanaf vandaag een software-update uit voor haar vlaggenschepen. Hiermee heb je niet alleen de nieuwste beveiligingsupdates, maar schiet je nog iets mooiere plaatjes met de camera.

Het upgraden van het besturingssysteem laat nog even op zich wachten. Naar verwachting krijgen de eerste vlaggenschepen in januari volgend jaar Android 9.0 Pie, oftewel bijna een half jaar na lancering. Op het gebied van security- en firmware-updates heeft Samsung haar zaakjes beter op orde. Maandelijks geeft Samsung haar klanten de nieuwste beveiligingsupdates.

Dat is deze maand niet anders. As we speak rolt Samsung wereldwijd een installatiepakket uit naar eigenaren van een Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy S9 Plus. Eén van de zaken die deze update brengt, zijn de nieuwste security patches. De updates, die luisteren naar de namen G960FXXU2BRJ3 (Galaxy S9) en G965FXXU2BRJ3 (Galaxy S9 Plus), dichten de laatste potentieel gevaarlijke beveiligingslekken in het besturingssysteem. Net als de Pixel-telefoons en enkele Nokia-smartphones wordt het beveiligingsniveau van Samsungs vlaggenschepen opgeschaald naar oktober 2018.

Camera

Het is goed om te horen dat Samsung deze veiligheidsrisico’s afdekt, maar dat is niet de enige upgrade die de update met zich meebrengt. In de changelog lezen we dat Sammy enkele verbeteringen heeft aangebracht aan de camera’s. In algemene bewoordingen zegt de fabrikant dat de prestaties van de selfiecamera zijn verbeterd, wat dat ook precies moge inhouden. Verder lezen we dat de helderheid van gezichten geoptimaliseerd is indien er sprake is van tegenlicht of achtergrondverlichting. Tot slot meldt Samsung dat ‘de algehele stabiliteit van functies’ is verbeterd.

De update is 244,55 MB groot en wordt vanaf nu in fases wereldwijd uitgerold. Mocht er per ongeluk een fout door de vingers van de programmeurs zijn geslipt, dan wordt hierdoor relatief gezien slechts een kleine groep gebruikers getroffen. Het uitrollen van een patch is dan een stuk eenvoudiger. Als de update voor je klaarstaat krijg je daar vanzelf een melding van.

Voor de ongeduldige of superenthousiaste Samsung-liefhebber: je kunt ook handmatig de update proberen te installeren. Daarvoor ga je naar Instellingen > Software-update. Via dit menu kun je kijken of de update niet toevallig al wat eerder voor je klaarstaat.

Heeft iemand de update al geïnstalleerd op zijn of haar Galaxy S9 (Plus)?

Via

Samsung Galaxy S9 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 500 € 28,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 28,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 30,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 36,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 39,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 12 mnd onbeperkt 40000 € 68,00 € 0,- Bekijken
Telfort 24 mnd onbeperkt 10000 € 48,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy S9 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden