Vergelijk 3.109.921 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘Galaxy Note 10 overtreft smartphonescherm iPhone XS Max’

Nieuws ‘Galaxy Note 10 overtreft smartphonescherm iPhone XS Max’
Door ,

Hoewel een lancering van de Samsung Galaxy Note 10 nog heel lang op zich laat wachten, weerhoudt dat sommigen er niet van om nu al te speculeren over het toekomstige paradepaardje van Samsung. Volgens ingewijden krijgt Samsungs volgende topmodel een reusachtig scherm. Deze is zo groot dat hij de iPhone XS Max overtreft.

Dat zeggen anonieme bronnen tegenover de Koreaanse krant The Bell.

Misschien herinner je je de allereerste mobiele telefoons nog. Deze hadden weliswaar geen modern touchscreen display zoals de huidige smartphones, maar groot waren ze zeker. Zo woog de Motorola DynaTac 8000X, de eerste mobiele telefoon die commercieel verkrijgbaar was, maar liefst anderhalve kilo. In de daarop volgende jaren zijn mobiele telefoons gelukkig een stuk compacter en lichter geworden.

In aanloop naar de smartphonerevolutie -maar zeker ook daarna- zagen we tegenstrijdige trends. Veel fabrikanten probeerden hun toestellen zo compact mogelijk te houden. Een enkeling, waaronder Nokia, zag meer heil in grotere telefoons. De Nokia 6600 is daar een goed voorbeeld van. Omdat deze in combinatie met software van TomTom gebruikt werd, was een groter toestel met een groter scherm een betere combinatie dan een compacte telefoon met klein scherm.

Toen Samsung in 2011 de eerste generatie Galaxy Note-smartphone lanceerde, de eerste telefoon met een 5,3 inch groot scherm, ging het roer geleidelijk om. Inmiddels zijn we op een punt aanbeland dat telefoons met kleine displays bijna niet meer te vinden zijn. De kleinste moderne Android-telefoon anno 2018 is waarschijnlijk de Sony Xperia XZ2 Compact met zijn 5,0 inch grote scherm. Tot voor kort verkocht Apple de iPhone SE. Deze was slechts 4,0 inch in doorsnee. Maar met de komst van de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR werd het toestel uit de verkoop gehaald.

Apple iPhone XS en iPhone XS Max

Groot, groter, grootst

Samsung houdt nog altijd vast aan het grotere schermformaat. Dat is duidelijk te zien als we naar de Samsung Galaxy Note 9 kijken. Het Infinity Display nieuwste vlaggenschip van de Koreanen is 6,4 inch groot. Daarmee is het een van de grotere mobiele telefoons die je op dit moment kunt krijgen voor je geld. Apple, die onder leiding van Steve Jobs niets van dergelijke kolossale schermen wilde weten, overtreft haar concurrent met de iPhone XS Max. Het scherm van dit toestel is met een diagonaal van 6,5 inch een fractie groter dan de Galaxy Note 9.

Volgend jaar neemt Samsung de titel ‘grootste beeldscherm op een smartphone’ weer over van Apple. Tenminste, als we de bronnen mogen geloven die de Koreaanse krant The Bell aanhaalt. Zij claimen dat het scherm van de Galaxy Note 10 maar liefst 6,66 inch groot is. Dit toestel wordt naar verwachting pas in de tweede helft van 2019 gelanceerd. Voor die tijd onthult Samsung naar verluidt een ander toestel dat eveneens groter is dan de Galaxy Note 9: de Samsung Galaxy S10 Plus. Dit model krijgt volgens het geruchtencircuit een 6,44 inch groot Infinity Display.

Hoe groot de schermen van de hierboven genoemde smartphones ook zijn, Honor overtreft ze allemaal met de Honor Note 10 (niet verkrijgbaar in Nederland). Het scherm van dit toestel is 6,95 inch in doorsnee. Je loopt als het ware dus met een kleine tablet op zak. Het is interessant om te zien wat de eerste opvouwbare smartphones voor impact hebben op de schermgrootte. Naar verluidt tonen Huawei en Samsung nog voor het einde van het jaar hun eerste opvouwbare telefoons.

Via

Apple iPhone XS Max beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 53,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 67,00 € 40,00 Bekijken
Tele2 24 mnd onbeperkt 2147483647 € 60,00 € 87,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 36,50 € 377,00 Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 47,50 € 288,00 Bekijken
Ben 24 mnd 100 7000 € 48,00 € 331,00 Bekijken
Alle Apple iPhone XS Max aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden