Vergelijk 2.030.368 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia XZ2 krijgt nu update naar Android 9.0 Pie

Nieuws Sony Xperia XZ2 krijgt nu update naar Android 9.0 Pie
Door ,

Het seizoen is geopend waarin verschillende Android-smartphones updates krijgen naar Android 9.0 Pie. Als één van de eersten is de Sony Xperia XZ2 aan de beurt.

Al een tijdje is Sony er snel bij wat betreft Android-updates. Wanneer er een nieuwe versie van het besturingssysteem wordt gelanceerd is Sony er als de kippen bij om het zo mogelijk als eerste over te nemen na Google. Met de opkomst van bijvoorbeeld Android One is dat wat moeilijker geworden maar dat wil niet zeggen dat Sony er niet alsnog snel bij is. Eerder deze maand werd de Sony Xperia XZ3 uitgebracht. Dat toestel draaide standaard op Android 9.0 Pie. Nu gaan ook de voorgangers een stapje verder.

Dat wil zeggen dat de Sony Xperia XZ2 nu ook een update ontvangt naar Android Pie. Bij de update zit overgiens ook de beveiligingspatch voor oktober, dan is dat gat ook meteen gedicht. Toestellen als de XZ2 Compact en de XZ2 Premium zullen nog heel eventjes moeten wachten, zij krijgen op het moment van schrijven nog geen update. Dat zal echter niet heel lang meer duren. Voor het einde van oktober worden de Pie-updates voor die toestellen verwacht.

Sony Xperia XZ2 review

Sony Xperia XZ2 review

10 mei 2018 - De Xperia XZ2 is het nieuwste topmodel van Sony. Hoe houdt het toestel zich staande? Moet je het ding kopen als je een Xperia XZ1 hebt? Allemaal vragen die je kan beantwoorden na het lezen van deze review.

Hoe installeer ik de update?

Het installeren van de Android Pie-update op je Xperia XZ2 is eigenlijk heel simpel. Je gaat naar Instellingen -> Systeem -> Software-update en als het goed is tref je daar de update aan. Mocht de update er nog niet klaar staan dan is er geen reden tot paniek, de kans is groot dat de update zeer binnenkort verschijnt. Niet alle toestellen ontvangen namelijk tegelijkertijd de update. Als je echt haast hebt met de update dan is er nog een mogelijkheid. Sluit het toestel aan op de computer en probeer via de Xperia Companion de update op te sporen.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden