Vergelijk 4.222.451 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Foto’s en specificaties Razer Phone 2 nu al op straat

Nieuws Foto’s en specificaties Razer Phone 2 nu al op straat
Door ,

Nog voordat Razer de kans krijgt om de Razer Phone 2 te presenteren, zijn alle details over haar nieuwste vlaggenschip al bekend. Dat is te wijten -of danken- aan de Italiaanse tak van Amazon. Deze publiceerde alle persfoto’s en specificaties van het toestel online. De pagina is inmiddels offline gehaald.

Over enkele uren is het zover: dan onthult Razer de opvolger van de Razer Phone. Begin september bevestigde de fabrikant dat het aan een opvolger van deze gaming phone werkt. Sindsdien hebben we allerlei geruchten gehoord over het toestel, soms zelfs tegenstrijdig. Zo suggereert de een dat hij een touchpad aan de achterkant krijgt, volgens de ander heeft hij dezelfde vormgeving als zijn voorganger. Wat als een paal boven water staat, is dat het wederom een krachtige smartphone is waar je urenlang mee kunt gamen.

Dat laatste wordt ‘bewezen’ door Amazon. Daarop was de Razer Phone 2 tijdelijk in vol ornaat te aanschouwen. Niet alleen de persfoto’s waren op de site van de retailer te vinden, ook de specificaties werden vermeld. Voordat je naar Amazon surft: de pagina is inmiddels uit de lucht gehaald. Maar als iets eenmaal online heeft gestaan, is het vrijwel onmogelijk om deze informatie te verwijderen.

De details over de Razer Phone 2 op een rijtje

Zoals de foto’s bevestigen is de Razer Phone bijna een slaafse kopie van zijn voorganger. Toch is Razer erin geslaagd om enkele aanpassingen te doen. Deze vinden we aan de achterkant. Om te beginnen heeft de dubbele camera een andere plaats gekregen. Afgelopen jaar waren deze in de linkerbovenhoek te vinden, dit jaar zijn ze verhuisd naar het midden.

Een ander verschil is dat het Razer-logo licht geeft. Tenminste, we gaan ervan uit dat Razer achter het logo LED-lampjes heeft geplaatst. In de beschrijving maakte Amazon vermelding van ‘Razer Chroma RGB logo’. Chroma is het platform van het Taiwanese gamingbedrijf om de verlichting van je gaming accessoires aan te passen. Op de persfoto’s heeft het logo dezelfde kleur als het bedrijfslogo, maar wellicht kun je hem dus ook rood, geel, blauw of een van de 16 miljoen andere kleuren maken. Een derde duidelijke verschil met de eerste generatie Razer Phone is dat je het nieuwe vlaggenschip draadloos kunt opladen.

Razer Phone 2

Hoe zit het met het beeldscherm? Volgens de offline gehaalde productpagina heeft de Razer Phone 2 een 5,72 inch groot IGZO-display. Dat is hetzelfde formaat en schermtype als zijn voorloper. Tevens heeft hij dezelfde schermresolutie en verversingssnelheid, oftewel een QHD-scherm (1440 bij 2560 pixels) en 120 hertz. De twee front-facing stereo speakers zijn eveneens goed te zien op de foto’s. Net als vorig jaar is de vingerafdruksensor in de aan/uitknop geplaatst.

Wat betreft rekenkracht heeft de Razer Phone 2 een bescheiden upgrade gekregen. De Qualcomm Snapdragon 835 is vervangen door de Snapdragon 845. Hierdoor is de kloksnelheid opgeschroefd van 2,4 GHz naar 2,8 GHz. Net als vorig jaar heeft het toestel 8GB aan werkgeheugen en krijg je standaard 64GB geheugen, dat je eventueel kunt uitbreiden met microSD-kaart. Hoogstwaarschijnlijk wordt de Razer Phone 2 met Android 8.1 Oreo geleverd. Over de resolutie van de camera’s en accucapaciteit is helaas niets bekend.

Beschikbaarheid

De allereerste Razer Phone was helaas niet officieel te koop in ons land. Hij was weliswaar verkrijgbaar via een enkele retailer, maar dat betroffen exemplaren uit de grijze import. Of de Razer Phone 2 straks wel de weg naar ons land weet te vinden, hopen we te horen als Razer straks het toestel vanuit Londen presenteert.

Kijk jij al uit naar de onthulling van de Razer Phone 2?

Via

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden