Vergelijk 3.033.549 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google wilde ook inkeping bij reguliere Pixel 3

Nieuws Google wilde ook inkeping bij reguliere Pixel 3
Door ,

Na vele maanden van gelekte informatie, renders, video's en zelfs hele reviews vond Google het gisteren de hoogste tijd om de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL toch écht uit de doeken te doen. Helaas bleken zowat alle geruchten waar. De grove inkeping bij de 3 XL wordt gezien als een groot minpunt, maar het had nog erger kunnen zijn.

Google is in 2016 officieel begonnen met het uitbrengen van smartphones onder haar eigen naam. De merknaam Pixel heeft eigenlijk nooit gestaan voor uitdagend design, iets dat terug te zien is in zowel de eerste, tweede als de derde en meest recente generatie. Zo lijken de eerste Pixels verdacht veel op een oude iPhone, was het ontwerp van de reguliere Pixel 2 al gedateerd in 2017, en van de Pixel 3 en Pixel 3 XL worden we op het eerste oog ook niet bepaald warm van.

Google wilde Pixel 3 ook inkeping geven

Het zijn vooral de uitstekende specs en de soepele software-ervaring die consumenten moet overtuigen. Toch kan een wat aantrekkelijker design geen kwaad, zeker wanneer je kijkt naar de Google Pixel 3 XL. Volgens Android Central-redacteur Daniel Bader had het nog erger kunnen zijn. In een gesprek met Google vertelt de zoekgigant namelijk dat ze de reguliere Pixel 3 ook van eenzelfde inkeping wilden voorzien. Door het kleinere formaat was het echter niet mogelijk om zoveel van de bovenste rand weg te halen.

Google heeft het design gemaakt op basis van de gedachte dat 'mensen meer scherm willen'. Op dit moment is dé manier om zoiets te realiseren een inkeping, zo luidt het oordeel van Google. We zien ook andere bedrijven experimenteren met mechanische alternatieven om de frontcamera en eventuele sensoren weg te stoppen zoals bij Vivo en Oppo, maar Google lijkt op dit moment nog niet comfortabel met zulke technieken die op dit moment nog in de kinderschoenen staan.

Kortom, als Google een inkeping had willen maken bij de reguliere Pixel 3, dan zou deze nog dieper zijn geweest dan bij de Pixel 3 XL. Hoewel laatstgenoemd toestel al absoluut niet de schoonheidsprijs verdient, lijkt het erop dat zelfs Google toch iets van een ondergrens heeft qua design. De Google Pixel 3 en Pixel 3 XL zijn vanaf 9 november te koop in de geselecteerde regio's en landen, waartoe Nederland officieel niet behoort. 

(Via)

Google Pixel 3 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 500 € 25,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 27,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 28,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 33,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 33,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 36,00 € 0,- Bekijken
Alle Google Pixel 3 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden