Vergelijk 4.331.844 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Google Pixel 3 XL heeft topscherm'

Nieuws 'Google Pixel 3 XL heeft topscherm'
Door ,

Dinsdagavond Nederlandse tijd onthulde Google haar nieuwste vlaggenschepen: de Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL. Het laatstgenoemde toestel is onder handen genomen door DisplayMate Technologies. Volgens het onderzoeksbureau krijgt het beeldscherm van het vlaggenschip de “highest A+ rating”.

Dat schrijft Raymond Soneira van DisplayMate Technologies op Twitter. De directeur gaat weliswaar nog niet in detail in op hoe hij tot deze conclusie is gekomen, maar kon het niet laten om het nieuws nu al met de wereld te delen. Het uitgebreide rapport, waarin hij alle aspecten van een beeldscherm uitgebreid onder de loep neemt, verschijnt begin volgende week.

Kinderziektes

Voor sommigen zal de opmerking van Soneira als muziek in de oren klinken. Wijzelf zetten er onze vraagtekens bij. Weliswaar probeert hij de kwaliteit van een beeldscherm zo objectief mogelijk te weerspiegelen in zijn lijvige en technisch onderbouwde blogs, het is en blijft uiteindelijk een gevoelskwestie. Daarnaast vragen wij ons af hoeveel kans hij heeft gehad om echt met de nieuwe Pixel-telefoon te spelen, deze te vergelijken met andere toestellen en dus een goed beeld te vormen. Tot slot zegt hij nagenoeg hetzelfde over het scherm van ieder nieuw vlaggenschip dat op de markt verschijnt. Dat deed hij onder meer bij de Samsung Galaxy S9 en Samsung Galaxy Note 9 -die hij de hemel in prees vanwege zijn “bijna-perfecte” kleurweergave- maar ook bij de iPhone XS.

Mocht het inderdaad kloppen dat het OLED-scherm van de Google Pixel 3 XL zo goed is als Soneira claimt, dan komt dat uiteraard als een aangename verrassing. Het beeldscherm van zijn voorganger, de Pixel 2 XL, had de nodige kwaaltjes en kinderziektes. Zo had het scherm een dominante blauwe gloed zodra je via een hoek er naar keek. Dat merkten wij ook toen wij het vlaggenschip aan een review onderwierpen. Ook klaagden wij, net als veel gebruikers op internet, over de doffe kleuren, iets dat je niet verwacht van een OLED-display. Gelukkig werd dat met een firmware-update opgelost. Tot slot hoorden we verhalen over ingebrande pixels, zwarte vlekken en een flitsend scherm. In het onderstaande artikel hebben we alle kwelgeesten van de Pixel 2 (XL) op een rij gezet.

Dit is allemaal mis met de Google Pixel 2 (XL)

Dit is allemaal mis met de Google Pixel 2 (XL)

16 nov 2017 - De Google Pixel 2 is het nieuwste vlaggenschip van Google. Op papier is het een van de beste Android-telefoons die je op het moment kunt krijgen voor je geld. Desalniettemin is hij niet zonder gebreken en heeft hij de nodige schoonheidsfoutjes. Wij hebben de belangrijkste voor je op een rij gezet.

We zijn erg benieuwd naar het rapport van DisplayMate Technologies en waarom hij volgens Soneira de “highest A+ rating” verdient. Voor Google hopen we dat we het geleerd heeft van haar fouten en dat het alle plooien glad heeft weten te strijken. Enkele weken en maanden na de release volgt de echte test voor de zoekmachinereus, als iedereen de kans heeft gehad om uitvoering met het vlaggenschip te spelen en zijn of haar ervaringen deelt. In de VS start de verkoop van de Pixel 3 en Pixel 3 XL op 18 oktober.

Google Pixel 3 XL beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd 200 1000 € 33,00 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 500 € 33,50 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 6000 6000 € 36,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 2000 € 38,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 40,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 5000 € 46,00 € 0,- Bekijken
Alle Google Pixel 3 XL aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden