Vergelijk 3.033.549 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google Pixel 3 camerafeatures: dit mag je verwachten

Nieuws Google Pixel 3 camerafeatures: dit mag je verwachten
Door ,

De nieuwe Google Pixel 3-smartphones worden vanavond gepresenteerd, maar het ziet ernaar uit dat vrijwel alles al bekend is. Hoewel ze design gewijs niet iedereen kunnen bekoren, moet de camera van de toestellen veel goedmaken. Vandaag is gelekt welke nieuwe features we mogen verwelkomen.

Met nog minder dan 12 uur te gaan totdat het officiële Google-evenement begint ligt er nóg meer informatie op straat over de aan te kondigen smartphones. De Google Pixel 3 XL zwermt al sinds de hete zomermaanden rond op het internet, en de afgelopen weken is ook de reguliere Google Pixel 3 al her en der verschenen. Vandaag is er meer te melden over wat de software ons te bieden heeft, en dan met name de camerasoftware. De Pixel-camera's zijn voorzien van AI-aangedreven functies. Hieronder bespreken we ze stuk voor stuk.

Top Shot

Exclusief voor de Pixel 3-serie is onder meer Top Shot. Heb je deze camerafunctie aan staan, dan schiet de camera een burst aan foto's net voor én net na het moment van klikken. Dankzij machine learning worden vervolgens de beste kiekjes eruitgehaald. Het concept is vergelijkbaar met Motion Photos, een feature die aanwezig is op de recentere Samsung vlaggenschepen. Google's Top Shot gaat echter selectiever te werk en haalt zelf lerenderwijs de beste plaatjes eruit. Factoren die meespelen zijn: glimlachen, open ogen, en of de gefotografeerden naar de camera kijken.

Hoewel het minder intensief is dan het schieten van een filmpje, doet Top Shot er alles aan om zo min mogelijk opslaggeheugen in te nemen. Zo verlaagt het de resolutie van niet belangrijke delen van de afbeeldingen. Hoe dat precies in zijn werk gaat weten we nog niet exact, maar de hoofdonderdelen van de foto blijven kwalitatief top. Wil je een reeks foto's van de Top Shot-feature bekijken, dan vind je bij Google Foto's de optie om 'Smart Capture' aan te tikken.

Photobooth

De Google Pixel-serie houdt nog altijd vast aan het gebruiken van slechts één cameralens aan de achterkant. Aan de voorkant is dat echter niet meer het geval. De Pixel 3 en Pixel 3 XL worden namelijk uitgerust met twee frontcamera's. De combinatie van twee camera's moet ervoor zorgen dat je nog mooiere selfies kunt maken met de mobiele apparaten van de zoekgigant. Voor een extra boost in kwaliteit is de feature Photobooth aanwezig. 

Deze speciale functie zoekt automatisch de beste shots eruit en schiet de plaatjes zelf. Als gebruiker betekent dit dat je de Pixel ergens neer kunt leggen, waarna de nieuwe modus automatisch foto's van jou neemt. De focus legt Photobooth uiteraard op het belangrijkste onderwerp in een foto. Bij de frontcamera ben je dit natuurlijk vrijwel altijd zelf. Google's kunstmatige intelligentie zoekt hier wederom naar een glimlach, maar bijvoorbeeld ook wanneer je je tong uitsteekt, een grappig gezicht trekt, knipoogt en ga zo maar door.

Frontcamera groothoeklens

Meerdere leaks hebben aangegeven dat de Pixel 3-serie verrijkt is met twee camera's, waarvan eentje een groothoeklens moet zijn. Deze zal naar verluidt gebruikt worden om zo veel mogelijk content in een standaard selfie te krijgen. Volgens 9to5Google was het de bedoeling dat Google dit in haar marketing wilde aanduiden als Super Selfies, maar dat idee is nooit van de grond gekomen. Photobooth speelt uiteraard in op de aanwezigheid van de groothoeklens.

google pixel 3

Overige camerafeatures

Super Res Zoom is een andere feature die al vaker is opgedoken. Heel veel informatie is er tot dusver nog niet over te vinden. De verwachting is dat het een soort AI-zoom is, wat erop neerkomt dat Google aan de hand van een algoritme zelf content van een foto gaat invullen bij het inzoomen. Hierdoor worden afbeeldingen op een kunstmatige manier verscherpt. Daarnaast is de verwachting dat er Subject Tracking Auto Focus op de Pixel 3 en 3 XL te vinden is. Het volgt het object waar jij de focus op wil leggen en houdt deze in het oog voor een zo scherp mogelijke foto.

Verdere termen die de ronde doen zijn Face Retouching, waardoor je gezicht er net iets egaler uit komt te zien. Ook krijgen de smartphones hoogstwaarschijnlijk de beschikking over Motion Photos, slow-motion video's , nachtmodus, een panoramamodus en AR-stickers. Om 18:00 vanavond start het Made by Google-evenement. Dan weten we pas echt zeker welke features aanwezig zijn én waar ze voor dienen.

(Via)

Google Pixel 3 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 500 € 25,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 27,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 28,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 33,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 33,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 36,00 € 0,- Bekijken
Alle Google Pixel 3 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden