Vergelijk 2.831.478 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung rolt Android Pie in januari 2019 uit

Nieuws Samsung rolt Android Pie in januari 2019 uit
Door ,

Voor het eerst krijgen we meer duidelijkheid over de updateplannen van Samsung. Het ziet er naar uit dat de Koreaanse smartphonemaker Android 9.0 Pie pas in januari volgend jaar naar de eerste telefoons uitrolt. Dat betekent dat je geduld behoorlijk op de proef wordt gesteld.

Ieder jaar als Google de nieuwste versie van haar besturingssysteem introduceert, duikt die ene belangrijke vraag weer op: krijgt mijn toestel deze update? Zo ja, wanneer kan ik hem verwachten? Het duurt vaak even voordat we deze duidelijkheid krijgen van fabrikanten: het zijn vragen waar ze een antwoord op moeten bedenken. Het uitrollen van een software-update is namelijk een tijdrovend en arbeidsintensief project. Daarnaast moeten de smartphoneproducenten de nieuwste software uitgebreid testen met hun apparaten. Dat is de reden dat niet alle smartphones de nieuwste Android-versie krijgen.

Vlak na de lancering van Android 9.0 Pie in augustus, waren de Pixel-telefoons van Google en Essential PH-1 de eerste toestellen die direct aan de slag konden met het nieuwe besturingssysteem. Vlak na de onthulling volgden andere fabrikanten het goede voorbeeld, waaronder HMD Global, Huawei en OnePlus. De eerste toestellen die out-of-the-box met Android Pie worden geleverd zijn inmiddels een feit. Een voorbeeld daarvan is de Sony Xperia XZ3. De Huawei Mate 20 Pro, die later deze maand wordt gepresenteerd, draait naar alle waarschijnlijkheid ook vanaf dag één op Android Pie. Hieronder hebben we alle apparaten opgesomd waarvan we weten dat ze Android Pie krijgen, het hoogstwaarschijnlijk krijgen of inmiddels hebben ontvangen.

Deze toestellen krijgen Android 9.0 Pie

Deze toestellen krijgen Android 9.0 Pie

13 aug 2018 - Android 9.0 Pie is een feit. De volgende vraag die wellicht in je opkomt is: krijgt mijn toestel deze Android-versie? In dit artikel hebben we alle toestellen op een rij gezet waarvan we (vrijwel) zeker weten dat ze de komende maanden een update tegemoet kunnen zien.

Begin 2019

Samsung neemt traditioneel gezien vaak wat meer tijd om software-updates uit te rollen. Dan hebben we het niet over beveiligingsupdates, maar over het besturingssysteem. Voor het eerst geeft de Zuid-Koreaanse smartphonemaker meer duidelijkheid over wanneer de eerste telefoons de nieuwste Android-versie kunnen verwachten. De Franse tak van het bedrijf gaf onlangs aan gebruikers details over de nieuwste features van het besturingssysteem, zo schrijft SamMobile. Zo weten we onder meer dat de Galerij-app een update krijgt waardoor video’s nog makkelijker te vinden zijn, en dat dual-sim variant straks VoLTE en VoWiFi ondersteunen.

Samsung Frankrijk deelde niet alleen details over de nieuwste functies. Dankzij de Franse tak weten we ook wanneer de eerste toestellen Android Pie kunnen verwachten. Eindelijk meer duidelijkheid, maar wellicht niet het antwoord waar je op rekende. Het nieuwe besturingssysteem wordt hoogstwaarschijnlijk pas in januari 2019 uitgerold, bijna een half jaar na de lancering door Google.

Welke vlaggenschepen als eerste de update tegemoet kunnen zien, is koffiedik kijken. Maar wellicht zijn de Samsung Galaxy Note 9, Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus als eerste aan de beurt. De Galaxy Note 8, Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus volgen vermoedelijk op een later tijdstip. Wellicht krijgen ook enkele modellen uit de Galaxy A-reeks het nieuwe besturingssysteem, maar dat is nog altijd niet officieel bevestigd door Samsung.

Bron

Samsung Galaxy S9 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 500 € 25,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 28,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 4000 4000 € 29,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 39,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 34,00 € 0,- Bekijken
Telfort 24 mnd onbeperkt 10000 € 48,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy S9 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden