Vergelijk 3.251.604 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

iOS 12.0.1 biedt oplossing voor oplaadprobleem iPhone XS (Max)

Nieuws iOS 12.0.1 biedt oplossing voor oplaadprobleem iPhone XS (Max)
Door ,

Apple heeft een patch van haar besturingssysteem klaarstaan. iOS 12.0.1 maakt voor eens en altijd een einde aan het beruchte oplaadprobleem van de iPhone XS (Max). Tevens verhelpt de update nog enkele andere vervelende bugs. Je leest er alles over op GSMinfo.nl.

Als je afgelopen week het laatste smartphonenieuws hebt gevolgd, ben je gegarandeerd op de hoogte van het oplaadprobleem van de iPhone XS en iPhone XS Max. Normaal gesproken als je de bijgeleverde Lightning connector aansluit op het toestel, begint hij direct met opladen. Dat weet je omdat het scherm dan aanspringt en het batterij-icoon dan in beeld verschijnt. Bij een groot aantal gebruikers was dat niet het geval. Voordat zij hun toestel konden opladen moesten ze eerst hun telefoon uit de slaapstand halen, of de oplader aansluiten als hun apparaat nog aanstond. Al met al was het een klein en vervelend ongemak.

iOS 12.0.1 verhelpt oplaadproblemen

Apple heeft nooit een officiële reactie over deze kwestie gegeven. Via de online support lazen we berichten dat het Amerikaanse technologiebedrijf de kwestie onderzocht, maar dat is niet hetzelfde als erkenning van het probleem. Tegelijkertijd beloofde het bedrijf met een oplossing te komen, wat eigenlijk best wel tegenstrijdig klinkt.

Hoe het ook zij, Apple heeft een oplossing gevonden voor het oplaadprobleem. We gingen er van uit dat dit iOS 12.1 zou worden, maar nu blijkt dat iOS 12.0.1 het euvel de wereld uit helpt. Hoe Apple het probleem precies heeft weten op te lossen is onduidelijk, maar we hoeven ons in ieder geval hier geen zorgen meer te maken over te maken.

Dat is niet het enige dat iOS 12.0.1 te bieden heeft. In het logboek lezen we dat de update ook nog enkele andere bugs plet of aanpassingen met zich meebrengt. Zo maken de iPhone en iPad voortaan weer goed contact met het 5 GHz WiFi-netwerk in plaats van automatisch terug te vallen op 2,4 GHz. Ook Bluetooth levert niet langer een probleem op. Tot slot lezen we de 123-knop weer heeft hersteld op het virtuele toetsenbord van de iPad. Afgelopen weken klaagden gebruikers dat ze de verkeerde toets indrukten als ze het toetsenbord gebruikten. Dat alles te maken met het feit dat Apple de 123-knop had omgeruild voor de emoji-knop.

iOS 12.0.1 bevat probleemoplossingen en verbeteringen voor je iPhone of iPad:

  • Oplossing voor een probleem waarbij sommige iPhone XS-apparaten niet meteen werden opgeladen wanneer ze op een Lightning-kabel waren aangesloten
  • Oplossing voor een probleem waarbij iPhone XS-apparaten opnieuw verbinding maakten met een WiFi-netwerk van 2,4 GHz in plaats van 5 GHz
  • De oorspronkelijke positie van de ‘.?123-toets op het iPad-toetsenbord is hersteld
  • Oplossing voor een probleem waarbij er in sommige video-apps geen ondertiteling werd weergegeven
  • Oplossing voor een probleem waarbij Bluetooth soms niet beschikbaar was

Het installatiepakket is 93,1 MB groot en vanaf nu voor iedereen beschikbaar die een iPhone 5s, iPad Mini 2, iPad Air of iPod touch (zesde generatie) of nieuwer heeft. iOS 12.1 verkeert momenteel nog in bèta. Deze versie bevat onder meer groepsgesprekken voor FaceTime en meer dan 70 nieuwe emoji. iOS 1.12 is naar verwachting eind deze maand of begin november te downloaden voor de iPhone en iPad.

Apple iPhone XS beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd 200 1000 € 39,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 40,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 5000 € 53,00 € 20,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 36,50 € 138,00 Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 47,50 € 48,00 Bekijken
Ben 24 mnd 100 7000 € 48,00 € 121,00 Bekijken
Alle Apple iPhone XS aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden