Vergelijk 3.774.094 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

iPhone XS (Max) geteisterd door oplaadprobleem

Nieuws iPhone XS (Max) geteisterd door oplaadprobleem
Door ,

Het is opnieuw raak met de iPhone XS en XS Max. Ditmaal klagen gebruikers dat ze problemen hebben om hun toestel op te laden. Het is nog onduidelijk of het een hard- of softwareprobleem is. Apple heeft tot nu toe nog niet op de kwestie gereageerd.

De iPhone XS en iPhone XS Max zijn de krachtigste en duurste iPhones die Apple tot nu toe op de markt heeft gebracht. Dat wil echter niet zeggen dat ze zonder kinderziektes zijn. Onlangs hoorden we dat voorste camera niet de beste selfies schiet. De huidskleur is dusdanig verzadigd dat hij onnatuurlijk overkomt. Huidplooien en rimpels worden op dusdanige manier glad geplooid dat dergelijke details verdwijnen. Alsof een soort van beautification modus verkeerd is afgesteld en standaard is ingeschakeld.

Oplaadprobleem

Afgelopen weekend hoorden we dat de vlaggenschepen nog door een ander probleem geplaagd worden. Lewis Hilsenteger van het populaire YouTube-kanaal Unbox Therapy ontving een e-mail van een van zijn kijkers die hem vertelde dat zijn iPhone XS Max niet goed oplaadde. Zodra hij in de slaapstand schiet en hij de bijgeleverde oplader aansluit op de Lightning Connector, weigert hij zich op te laden. Zodra je hem van het slot haalt verschijnt het icoontje in beeld dat hij wordt opgeladen. Pas dan herkent hij dat de oplader is aangesloten.

Om deze klacht te onderzoeken legde Hilsenteger acht exemplaren van de iPhone XS en iPhone XS naast elkaar. Bij alle toestellen staat het scherm op zwart als hij de oplader aansluit. Bij een deel is er niets aan de hand en wordt de iPhone direct opgeladen. Bij een deel gebeurt er echter helemaal niets. Een enkeling begint, zoals de klacht al suggereerde, met opladen zodra hij uit de slaapstand wordt gehaald. Bij sommige exemplaren springt het beeldscherm niet aan zodra hij aan de oplader is aangesloten. En dat is natuurlijk helemaal een zorgelijk ontwikkeling. Gedupeerden zeggen nergens last van te hebben als ze hun iPhone draadloos opladen, maar dat kan natuurlijk nooit de oplossing zijn. Hieronder kun je de video zelf bekijken.

Nederland

Op internet wordt er volop gediscussieerd over het probleem. Zowel op Reddit als het officiële forum van Apple klagen tientallen, zo niet honderden gebruikers over deze vervelende oplaadbug. De website van Apple telt inmiddels zo’n 20 pagina’s aan klachten, wat een indicatie is dat het een wijdverspreid probleem is die zich niet tot een kleine groep beperkt.

De iPhone XS en iPhone XS Max zijn sinds kort verkrijgbaar in ons land. Enkele Nederlandse gebruikers hebben zich bij iCulture gemeld met hetzelfde euvel, maar lijkt het probleem wat gevarieerder te zijn. In de video van Unbox Therapy gebruikt Lewis de oplader en Lightning-kabel die je van Apple bij de toestellen geleverd krijgt. Sommige Nederlandse gedupeerden melden dat het probleem zich alleen voordoet als een niet-originele kabel wordt gebruikt. Zodra ze overschakelen naar de oplaadkabel van Apple, lijkt er geen vuiltje aan de lucht.

Het is op dit punt dus nog onduidelijk of het een hardware of softwareprobleem is. Onze collega’s van iCulture noemen drie oplossingen om het probleem tijdelijk op te lossen of te omzeilen: (1) zorg dat het scherm van je iPhone XS (Max) aan staat als je de oplaadkabel aansluit, (2) laad je iPhone draadloos op en (3) schakel USB Restricted Mode uit. Deze laatste is een optie die met de komst van iOS 11.4.1 werd geïntroduceerd en legt beperkingen op aan apparaten die je aansluit op de iPhone. Deze schakel je uit door naar Instellingen > Face ID en toegangscode (of Touch ID) > USB-accessoires te gaan en de schakelaar om te zetten zodat deze altijd toegang heeft.

Tot op heden heeft Apple niet gereageerd op de kwestie, maar dat zal waarschijnlijk niet lang meer duren. Dit verhaal krijgt gegarandeerd nog een staartje. Als dat het geval is zullen we dit artikel bijwerken.

Heeft iemand van jullie last van deze oplaadbug bij zijn of haar iPhone XS of iPhone XS Max? Heb je verhaal gehaald bij het verkooppunt waar je hem gekocht hebt? Welke oplossing droegen zij aan? We zijn erg benieuwd naar jullie reacties.

Apple iPhone XS beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
KPN 24 mnd 150 2000 € 67,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 49,00 € 11,00 Bekijken
Tele2 24 mnd onbeperkt 2147483647 € 60,00 € 73,00 Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 67,00 € 96,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 32,50 € 474,00 Bekijken
Ben 24 mnd 100 1000 € 32,00 € 788,00 Bekijken
Alle Apple iPhone XS aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden