Vergelijk 3.298.016 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Razer Phone 2 render laat weinig aan de verbeelding over

Nieuws Razer Phone 2 render laat weinig aan de verbeelding over
Door ,

De Amerikaanse fabrikant Razer kwam vorig jaar met haar eerste smartphone op de markt. Uiteraard was het toestel niet gericht op de massa, maar speciaal bedoeld voor de mobiele gamer. Het eerste toestel is blijkbaar zo goed in de smaak gevallen dat we ons binnenkort mogen opmaken voor de Razer Phone 2.

De originele Razer Phone lijkt de trend van gaming smartphones een broodnodige boost te hebben gegeven. Tot vorig jaar was er namelijk geen enkele mobiele telefoon te vinden die zich erop richtte om grafisch zware spellen van tegenwoordig zo vloeiend mogelijk te laten verlopen. Met de Razer Phone kwam er eindelijk een toestel op het toneel met een 120Hz display. Het aantal hertz staat voor het aantal beelden per seconde. Het speciale paneel ververst beelden twee keer zo snel als ‘gewone’ vlaggenschepen, zoals een Samsung Galaxy S9, die vasthoudt aan de standaard 60Hz.

Razer Phone 2 render

Hoewel de verkopen niet enorm denderend zijn te noemen, lijkt het product wel aan te slaan bij de doelgroep. Het was dan ook al een tijdje min of meer bekend dat er een tweede versie aankomt. De doorgaans betrouwbare leaker Evan Blass geeft ons een kijkje in hoe het apparaat er hoogstwaarschijnlijk uit komt te zien. De voorkant ziet er vrijwel hetzelfde uit: er zijn vrij massieve randen aanwezig en Razer houdt nog altijd vast aan de reguliere schermverhouding van 16:9. Ook de camera- en sensorlocaties zijn ongewijzigd.

De achterkant is gelukkig wel van de nodige wijzigingen voorzien, te beginnen met het ogenschijnlijk oplichtende Razer-logo. Naar verluidt is de kleur van het logo via de speciale Chroma-applicatie zelf in te stellen. Daarnaast is er ruimte voor een dubbele camera die meer gecentreerd staat dan zijn voorganger. Er is geen vingerafdrukscanner te vinden op de renders, waardoor er twee mogelijkheden overblijven: of Razer houdt vast aan de scanner aan de zijkant van het toestel, of er zit er eentje achter het scherm.

Razer Phone 2 release

Het is de verwachting dat de Razer Phone 2 op 10 oktober gelanceerd zal worden. Deze datum is ook terug te vinden op de render van Evan Blass. Naast het 120Hz display verwachten we ook 8GB RAM, 64GB aan intern opslaggeheugen en een accucapaciteit van 4000 mAh. Het is nog niet bekend of er een Snapdragon 845 aanwezig zal zijn, maar van echte high-end gaming smartphone mogen we dit wel verwachten. Of het toestel in Nederland officieel uitkomt, zullen we eveneens geduld voor moeten hebben.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden