Vergelijk 3.397.539 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Huawei Mate 20 verschijnt niet overal in Europa'

Nieuws 'Huawei Mate 20 verschijnt niet overal in Europa'
Door ,

Mogelijk vissen wij hier in Nederland achter het net. De Huawei Mate 20, die volgende maand samen met de Huawei Mate 20 Pro wordt gelanceerd, is straks niet in alle Europese landen te koop. Er bestaat een kans dat hij de weg naar ons land niet vindt.

Dat zegt de doorgaans goed geïnformeerde techjournalist Roland Quandt.

Heb je 16 oktober al in je agenda genoteerd? Dan houdt Huawei een persevenement on hartje Londen. Daar onthult de Chinese smartphoneproducent haar nieuwste vlaggenschepen: de Huawei Mate 20 en Huawei Mate 20 Pro. Over beide toestellen is de afgelopen paar weken veel gezegd en geschreven, maar niets is officieel totdat het officieel is. Wie weet komt Huawei met een verrassing aanzetten.

‘Niet naar Nederland’

Wij kijken al vol spanning uit naar de grote onthulling. Tegelijkertijd bestaat er een kans dat we één van de twee toestellen niet in ons land te zien krijgen. Volgens Roland Quandt verschijnt het vlaggenschip niet in alle Europese landen. In zijn tweet noemt hij een aantal landen waar hij straks wel te koop is: Spanje, Italië en de Scandinavische landen (Noorwegen, Zweden, Finland en Denemarken). Een groot deel van (West-) Europa heeft helaas pech. Zijn broer, de Huawei Mate 20 Pro, verschijnt daarentegen wel in de winkels van de meeste Europese landen.

De inschatting van Quandt klinkt aannemelijk. Afgelopen jaar onthulde Huawei in oktober de Huawei Mate 10 en Huawei Mate 10 Pro. Het eerstgenoemde toestel maakte nooit zijn opwachting in ons land. De Mate 10 Pro daarentegen was wel te koop, in meerdere kleurvarianten welteverstaan (Mocha Brown, Titanium Gray en Midnight Blue). Vlak na lancering was de Mate 10 in 15 verschillende landen te koop. Zijn grote broer daarentegen verscheen aanvankelijk in 24 landen en verspreidde zich later als een inktvlek. Hoogstwaarschijnlijk hanteert Huawei dit jaar dezelfde strategie als vorig jaar.

Specificaties

Als we de balans opmaken, kunnen we over een paar weken een echte hoogvlieger verwachten van Huawei. De Huawei Mate 20 Pro heeft naar verluidt een 6,3 inch groot OLED-display met een resolutie van 3120 bij 1440 pixels en in-display vingerafdruksensor. Hij wordt aangestuurd door de Kirin 980 en 6GB of 8GB werkgeheugen. Wellicht krijg je standaard 64GB geheugen, mogelijk krijgen we ook een aantal andere varianten te zien waarvan de opslagcapaciteit uiteenloopt.

Achterop krijgt hij, net als de Huawei P20 Pro, drie camera’s. Naast een gewone lens kunnen we een groothoeklens en telefotolens verwachten. Hierdoor beschikt het vlaggenschip over 5x optische zoom. Vanzelfsprekend verwachten we dat de camera’s wederom een tikkie slimmer zijn door de verbeterde kunstmatige intelligentie. Tevens hebben we verhalen gehoord over een onderwatermodus en bokeh-modus voor video’s.

Wellicht heeft de Mate 20 Pro een 4000 mAh batterij onder de motorkap. Deze kun je deze draadloos opladen, maar je kunt uiteraard ook vertrouwen op SuperCharge. Tot slot draait het vlaggenschip bij introductie direct al op Android 9.0 Pie, de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem.

Huawei Mate 20 Pro beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 500 € 25,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 29,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 29,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 33,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 35,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 36,00 € 0,- Bekijken
Alle Huawei Mate 20 Pro aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden