Vergelijk 2.563.016 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Android Pie voor Nokia 7 Plus opnieuw vertraagd

Nieuws Android Pie voor Nokia 7 Plus opnieuw vertraagd
Door ,

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan met de stabiele versie van Android 9.0 Pie op de Nokia 7 Plus? Dan hebben we helaas geen goed nieuws voor je. De uitrol van de nieuwste Android-versie laat nog even op zich wachten. Deze heeft vertraging opgelopen wegens "platform specifieke bugs".

Dat zegt Juho Sarvikas, Chief Product Officer bij HMD Global, op Twitter.

UPDATE (28-09): inmiddels is de update beschikbaar, zo laat Sarvikas op Twitter weten. Vanaf vandaag wordt Android Pie geleidelijk aan naar iedereen uitgerold. Nog heel eventjes en ook jouw Nokia 7 Plus krijgt de nieuwste Android-versie. Hieronder volgt het originele stuk. 

Het is begin augustus als Google vol trots de nieuwste versie van haar besturingssysteem presenteert: Android 9.0 Pie. Zoals gebruikelijk heeft de zoekmachinegigant het besturingssysteem volgestopt met allerlei nieuwe features. Adaptive Battery verdeelt alle beschikbare resources over de applicaties die op dat moment op je toestel hebt staan. Apps die je vaker gebruikt krijgen meer rekenkracht toebedeeld dan apps die je minder vaak of sporadisch opent.

Een ander voorbeeld is Adaptive Brightness. Hierdoor hoef je niet langer handmatig de schermhelderheid aan te passen. En Digital Wellbeing is een dashboard dat het gebruik van je smartphone in kaart brengt. Deze vertelt je precies welke apps je gedurende de dag hebt gebruikt, hoeveel tijd je daarmee hebt doorgebracht en hoe vaak je ze geopend hebt. Door je hiermee te confronteren hoopt Google dat je wat minder vaak naar je telefoon grijpt en meer aandacht besteedt aan de mensen in je omgeving. En dat is nog maar het puntje van de ijsberg. 

Vertraging

De eerste smartphones hebben of ontvangen op dit moment Android Pie. De Pixel-telefoons van Google waren als eerst aan de beurt. Inmiddels rolt OnePlus op dit moment ook de alphaversie van het besturingssysteem uit naar de OnePlus 6. Partijen als Samsung, Huawei en Motorola laten nog even op zich wachten.

Eén van de fabrikanten die direct aan de slag ging met testen, was HMD Global. Na de lancering van de publieke versie rolde het Finse technologiebedrijf een testversie uit. Deze was exclusief verkrijgbaar voor de Nokia 7 Plus. Aanvankelijk ging het gerucht dat de middenklasser eind augustus de nieuwe Android-versie zou krijgen. Daar bleek echter niets van te kloppen. Juho Sarvikas corrigeerde de berichtgeving door te zeggen dat het besturingssysteem in september beschikbaar zou zijn voor de Nokia 7 Plus.

De HMD-topman moet nu op zijn belofte terugkomen. Zijn bedrijf redt het niet om Android Pie voor het einde van de maand uit te rollen naar de middenmoter. Via Twitter laat hij weten dat het besturingssysteem nog niet klaar is om te worden verspreid. Hij wijt dit aan “platform specifieke certificatiebugs”, zonder te verklaren wat hij precies hiermee bedoelt. Wanneer de fabrikant het besturingssysteem daadwerkelijk uitrolt is onduidelijk. In zijn tweet lijkt Sarvikas te suggereren dat het niet lang meer gaat duren. Nog heel even geduld dus.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden