Vergelijk 4.331.844 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Officieel: onthulling OnePlus 6T op 17 oktober

Nieuws Officieel: onthulling OnePlus 6T op 17 oktober
Door ,

Het duurt niet lang meer totdat OnePlus haar nieuwste flagship killer uit de doeken doet. Eerder deze maand doken er geruchten op over een introductiedatum van 17 oktober. Deze datum wordt nu officieel bevestigd in een naar buiten gebrachte uitnodiging.

De OnePlus 6T belooft de krachtigste en meest aparte smartphone van de Chinezen te worden tot nu toe. Het design is weliswaar afgekeken van de Oppo R17 Pro, dat hetzelfde moederbedrijf heeft als OnePlus, maar dat mag de pret niet drukken. Lange tijd was het onduidelijk wanneer OnePlus het vlaggenschip aan de wereld ging presenteren. Aanvankelijk gingen we er van uit dat dit in oktober of november zou plaatsvinden. Even later dook er een afbeelding op waar de datum 17 oktober werd genoemd.

Nog een paar weken……

Deze datum wordt nu opnieuw bevestigd, ditmaal door niemand minder dan OnePlus zelf. Op het Chinese sociale netwerk Weibo is een foto opgedoken van de uitnodiging van de OnePlus 6T. Daarin wordt de datum woensdag 17 oktober genoemd. Het tijdstip ontbreekt nog, maar zullen we te zijner tijd wel horen. Het evenement vindt plaats in India, zo lezen we in de uitnodiging. Het zou ons echter verbazen als OnePlus het evenement niet via een livestream aan ons aanbiedt. Nogmaals, hierover krijgen we tegen die tijd vast en zeker nog meer over te horen.

Eén ding wil OnePlus ons nu al meegeven: de OnePlus 6T is razendsnel. Op de uitnodiging zien we de contouren van de telefoon met in het midden een vlek met daarin de tekst “Unlock the speed”, oftewel ontgrendel de snelheid. Dit is een overduidelijke hint dat het vlaggenschip een in-display fingerprint scanner krijgt. Daarbij bevindt de vingerafdruksensor zich niet onder het beeldscherm, aan de achterkant of in het frame, maar achter het scherm. OLED-displays kunnen dusdanig veel licht doorlaten dat de sensor door het scherm heen een vingerafdruk kan herkennen. Op deze manier bespaart OnePlus niet alleen kostbare ruimte die voor iets anders gebruikt kan worden, maar komt ze tegelijkertijd met een nieuwe, innovatieve eigenschap op de proppen.

Kritiek

In aanloop naar de onthulling is er behoorlijk wat ophef onder OnePlus-fans. OnePlus vroeg via Twitter wat onze favoriete feature was van de OnePlus 6. Velen reageerden op deze vraag met het antwoord de hoofdtelefoonaansluiting. Een twitteraar zette een poll op waar de uitkomst weinig aan de verbeelding overlaat. Maar liefst 70 procent geeft aan dat deze aansluiting wil terugzien op de OnePlus 6T. Eén gebruiker gaat zelfs zo ver dat hij een video maakte waarin hij een gat boord aan de onderkant van een OnePlus-telefoon, dat uiteraard de audio jack moet voorstellen.

Helaas ontbreekt de koptelefoonaansluiting op de OnePlus 6T. De fabrikant heeft al laten doorschemeren dat deze wordt weggelaten. Om toch naar je favoriete muziek te kunnen luisteren zijn we aangewezen op een draadloze Bluetooth-headset.

Specificaties OnePlus 6T

Volgens de laatste berichten is het beeldscherm van de OnePlus 6T wederom een stukje groter dan zijn voorganger. De OnePlus 6 had een 6,28 inch groot Optic AMOLED-display, zijn opvolger is naar verluidt 6,41 inch in doorsnee. Daaronder vinden we een Snapdragon 845 met 6GB of 8GB aan werkgeheugen. Naar verwachting krijgen we wederom drie verschillende varianten waarbij de opslagcapaciteit verschilt: 64GB, 128GB of 256GB.

Op gelekte afbeeldingen zagen we onlangs dat de OnePlus 6T geen driedubbele camera krijgt. In plaats daarvan moet hij zich redden met twee lenzen, vermoedelijk dezelfde 16- en 20-megapixelcamera als de OnePlus 6. Of hij door het grotere scherm ook een grotere batterij krijgt, is nog onduidelijk. Het huidige topmodel heeft een 3300 mAh batterij. Draadloos opladen is een veelgevraagde feature, maar er zijn nog geen aanwijzingen dat de OnePlus 6T deze techniek ondersteunt. Tot slot draait hij bij lancering hoogstwaarschijnlijk op Oxygen OS 9.0, een custom ROM die gebaseerd is op Android 9.0 Pie.

Via

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden