Vergelijk 3.033.963 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google maakt zoeken in Android Berichten nog eenvoudiger

Nieuws Google maakt zoeken in Android Berichten nog eenvoudiger
Door ,

Google heeft een kleine, doch wezenlijke verbetering aangebracht aan haar Berichten-applicatie. Als je straks een specifieke foto of iets anders zoekt, hoef je alleen maar op het icoontje van de gebruiker te tikken. De complete geschiedenis van deze persoon verschijnt dan in beeld, inclusief een overzicht van de verschillende media en andere zaken die jullie met elkaar uitgewisseld hebben.

Dat schrijft Google op zijn blog.

Twintig jaar geleden begon Google als een klein bedrijf dat zoekresultaten overzichtelijk wilde weergeven. Inmiddels is Google zo veel meer dan enkel een zoekmachinegigant. Tien jaar geleden lanceerde het bedrijf misschien wel een van zijn succesvolste producten ooit: Android. Volgens de laatste peiling vinden we dit besturingssysteem op zo’n 88 procent van alle smartphones en tablets wereldwijd.

Fabrikanten die het besturingssysteem van Google op hun mobiele telefoons willen installeren, moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Eén daarvan is dat je een aantal apps die door Google zijn ontwikkeld vooraf installeert. Dan moet je denken aan apps als Search, Gmail, YouTube en Maps. Ook Android Messages staat standaard op alle Android-telefoons. Met deze app ontvang, verstuur en beheer je sms-berichten. Nu WhatsApp en Telegram helemaal zijn ingeburgerd denk je misschien dat Google nauwelijks nog tijd en aandacht besteedt aan de berichtendienst. Niets is echter minder waar. Het internetbedrijf heeft een kleine, maar uiterst handige aanpassing aangebracht die ons leven een stuk makkelijker gaat maken.

Verbeterde zoekfunctie

Ben jij zo populair dat je van iedereen tientallen berichten ontvangt op een dag? Dan weet je als geen ander dat het erg lastig is om die ene specifieke foto, adres of afspraak terug te vinden. Op dit moment is het zo dat je je suf moet bladeren om deze terug te vinden in je waslijst aan berichten. Nog even en dan behoort dit tot het verleden. Google heeft namelijk de zoekfunctie van Android Berichten aangepakt.

Android Berichten

Wat heeft de zoekmachinegigant precies gedaan? Stel dat je een bepaalde foto zoekt waarvan je weet dat je zoon of dochter deze heeft opgestuurd. Dan hoef je straks alleen nog maar zijn of haar naam in te voeren in de zoekbalk en dan verschijnt zijn of haar foto in beeld. Als je daar op tikt deelt Google alle content in verschillende categorieën in. Zo maakt het bedrijf onderscheid tussen gesprekken, foto’s, video’s en locaties, bijvoorbeeld als je een adres hebt doorgegeven van een leuk restaurantje. Het vinden van die ene foto is nu dus een stuk eenvoudiger.

Beschikbaarheid

De nieuwe zoekfunctie van Android Berichten wordt binnenkort naar ons land uitgerold. Google verwacht dat alle gebruikers binnen nu en een week de update ontvangen.

Bron

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden