Vergelijk 3.492.032 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei komt midden 2019 met opvouwbare smartphone

Nieuws Huawei komt midden 2019 met opvouwbare smartphone
Door ,

Tijdens het World Economic Forum in China, een jaarlijks forum dat gaat over technologie en innovatie, bevestigde Huawei dat zij medio 2019 hun opvouwbare smartphone aan de wereld willen presenteren. Dit wordt mogelijk de eerste vouwbare smartphone met 5G-technologie.

Huawei is momenteel  's werelds grootste telecombedrijf. Om deze plek te behouden moeten ze continu op zoek is naar manieren om zichzelf en andere weer te kunnen overtreffen. In 2019 willen ze dit doen door middel van een smartphone die je kunt opvouwen. Dit wordt bevestigt door de vice-voorzitter van Huawei, Ken Hu tijdens het World Economic Forum in China. Het telecombedrijf is hier al een tijdje mee bezig maar in 2019 hebben ze er vertrouwen in dat het product goed genoeg is om op de markt te brengen.

Hevige competitie 

Niet alleen Huawei is bezig met een opvouwbare smartphone, Samsung is hier namelijk ook al even mee bezig. Een tijdje geleden leek het dan ook een nek-aan-nekrace te worden tussen de twee, maar het ziet ernaaruit dat Samsung toch de eerste gaat zijn op het gebied van vouwbare smartphones. Als alles volgens de planning van Samsung verloopt, dan zouden zij aankomende november al met een opvouwbare smartphone komen. Naast Samsung en Huawei zijn er ook andere smartphone-fabrikanten die met dit concept aan de gang zijn. Zo heeft LG eerder dit jaar ook patent aangevraagd voor een vouwbare smartphone die vermoedelijk eind 2019 zal verschijnen. 

LG patent toont vouwbare smartphone

LG patent toont vouwbare smartphone

5 jul 2018 - Als we 2018 het jaar van de inkeping mogen noemen, dan wordt 2019 hoogstwaarschijnlijk het jaar van de opvouwbare of buigbare smartphone. Na Huawei en Samsung blijkt dat ook LG grootse plannen heeft om deel te nemen aan de te verschijnen trend. Het vastgelegde patent moet vooral de strijd aangaan met de Samsung Galaxy X.

Volop de 5G

Huawei gaat dan misschien niet de eerste zijn die met een opvouwbare smartphone op de markt komt, maar is waarschijnlijk wel de eerste fabrikant die met een opvouwbare smartphone komt die ook nog eens 5G kan ondersteunen. Bij Huawei zijn ze naast de vouwbare smartphones nog steeds erg druk met hun 5G-technologie. Dit is vermoedelijk de reden dat Huawei's vouwbare smartphone later verschijnt dan die van Samsung. Volgens bestuurslid Ken Hu verwachten ze dat hun 5G-technologie midden 2019 klaar voor gebruik is en willen dit dan ook gelijk aan hun nieuwste uitvinding koppelen.

Hoge verwachtingen

Foto's of andere specifieke feitjes rondom Huawei's vouwbare smartphone zijn er nog niet. Er wordt wel duidelijk gehint naar een topklasse smartphone die niet alleen speciaal is door zijn beweeglijkheid maar ook door zijn prestaties. Er zijn geruchten dat dit toestel de nieuwste Kirin 980-processor gaat bevatten die afgelopen maand tijdens de IFA-beurs in Berlijn gepresenteerd is. Dit zou betekenen dat er waarschijnlijk ook enige vorm van AI-technologie in het toestel aanwezig zal zijn. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar Huawei's eindproduct.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden