Vergelijk 4.228.033 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘OnePlus 6T krijgt geen driedubbele camera’

Nieuws ‘OnePlus 6T krijgt geen driedubbele camera’
Door ,

De Chinese prijsvechter OnePlus staat op het punt om haar nieuwste vlaggenschip te presenteren: de OnePlus 6T. Dankzij Roland Quandt krijgen we een eerste indruk van de aanstaande flagship killer. De Duitse techjournalist en beroepslekker heeft een aantal foto’s van het toestel weten te bemachtigen. Deze wekken de indruk dat OnePlus het toestel geen drie camera’s geeft aan de achterzijde.

Het is nog maar iets meer dan vier jaar geleden dat OnePlus zich aan de buitenwereld presenteerde. Dat deed de smartphonemaker uit China op spectaculaire wijze. De OnePlus One was een toestel met de laatste high-end specs voor die tijd, maar kostte slechts een fractie in vergelijking met concurrerende vlaggenschepen. Inmiddels zijn we een aantal jaren en succesvolle modellen verder. De adviesprijs is in die tijd weliswaar flink gestegen, maar nog altijd zijn de vlaggenschepen van OnePlus een stuk goedkoper dan de concurrentie. We verwachten dat dit niet anders is met de OnePlus 6T.

In de eerste helft van het jaar maakten we kennis met de OnePlus 6. Binnenkort krijgt het vlaggenschip een opvolger in de vorm van de OnePlus 6T. Al weken gaan de wildste geruchten de ronde op internet: zo zou het toestel, in navolging van de Huawei P20 Pro, drie camera’s aan de achterkant hebben. Qua hardware verwachten we niet dat het een grote sprong voorwaarts is ten opzichte van zijn voorloper. Onder de motorkap krijgt hij naar verluidt een Snapdragon 845, dezelfde chipset als in de OnePlus 6.

Geen driedubbele camera

Onze favoriete oosterbuurman Roland Quandt doet nu ook een duit in het zakje in de hele discussie over de OnePlus 6T. Hij heeft een aantal foto’s van OnePlus’ volgende topmodel gepubliceerd op WinFuture. Deze heeft hij gekregen van een betrouwbare bron, zo schrijft hij.

Als we een blik werpen op de achterkant, is de veelbesproken drievoudige camera in geen velden of wegen te bekennen. Voorlopig houdt OnePlus gewoon vast aan de welbekende dual-camera setup. Naar verwachting heeft deze dezelfde eigenschappen als het camerasysteem van de OnePlus. Dat betekent dat de OnePlus 6T een 16- en 20-megapixelcamera krijgt die voorzien is van optische en elektronische beeldstabilisatie. Het gerucht over de triple camera action kunnen we dus over boord werpen.

OnePlus 6 vs OnePlus 6T

Een tweede aspect dat onmiddellijk opvalt, is dat de OnePlus 6T geen vingerafdrukscanner aan de achterkant heeft. Deze is niet naar de voorkant of zijkant verhuisd. In plaats daarvan is hij in het beeldscherm verwerkt. Dat laatste is geen speculatie, maar officieel bevestigd door OnePlus. Daarover bestaat dus geen twijfel. Carl Pei, een van de oprichters van OnePlus, heeft tevens laten weten dat het vlaggenschip geen hoofdtelefoonaansluiting krijgt.

Specificaties

Verder zegt Quandt dat OnePlus de plaatsing van de componenten onder de klep heeft gewijzigd. Zo is de microfoon aan de bovenzijde naar de linkerkant verhuisd. Ook de aan/uitknop is enigszins opgeschoven, wat volgens Quandt een aanwijzing is dat de OnePlus 6T een groter scherm krijgt dan zijn voorganger. Volgens de geruchten heeft het OLED-scherm een formaat van 6,41 inch en telt hij 2340 bij 1080 pixels. Hierdoor bedraagt de beeldverhouding niet langer een 19:9, maar 19,5:9. De zogeheten waterdrop notch kan de techjournalist nog niet bevestigen of ontkennen.

De OnePlus 6T wordt naar verwachting half oktober uit de doeken gedaan. Onlangs zagen we een teaser voorbijkomen waarop de datum 17 oktober werd genoemd. We wachten echter nog altijd op een officiële bevestiging van OnePlus.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden