Vergelijk 2.987.877 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Eerste persfoto's Google Pixel 3 (XL) op straat

Nieuws Eerste persfoto's Google Pixel 3 (XL) op straat
Door ,

De laatste paar weken lijkt het maar over twee vlaggenschepen te gaan: de Google Pixel 3 en diens grote broer de Pixel 3 XL. Voor het eerst laten de vlaggenschepen zich in vol ornaat zien, zowel van de voor- als achterkant. Hierdoor komen we een hoop te weten over de derde generatie Pixel-telefoons van Google.

Oktober belooft een drukke, maar interessante maand te worden voor smartphoneliefhebbers. LG, Huawei en Samsung onthullen dan hun nieuwste aanwinsten. Honor presenteert de Honor 8X aan de Europese pers in Praag. Ook Google is luid en duidelijk aanwezig. De zoekmachinegigant wil de spotlights stelen met haar nieuwste vlaggenschepen: de Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL. Beide toestellen worden op dinsdag 9 oktober aan het grote publiek getoond, een paar dagen later dan de afgelopen twee jaar.

Er gaan veel verhalen de ronde op internet over de vlaggenschepen van Google. Naast speculaties over de interne componenten hebben we ook diverse conceptfoto’s voorbij zien komen, die ons een globale indruk geven over wat we kunnen verwachten. NieuweMobiel.nl doet er een schepje bovenop: de vergelijkingssite heeft via een betrouwbare bron de hand weten te leggen op de eerste officiële persfoto’s van de Pixel 3 en Pixel 3 XL.

Dit zijn de Pixel 3 en Pixel 3 XL

Beide vlaggenschepen zijn gewikkeld in een beschermhoes die is afgewerkt met textiel. Deze werd reeds bij de lancering van de tweede generatie Pixel-telefoons al geïntroduceerd. Het gaat wellicht om dezelfde type hoes, zij het dat ze een ander kleurtje krijgen. Over kleur gesproken: naast zwart en wit hintte Google dat de telefoons een ander jasje zijn aangemeten. Zo hebben we ze in een mintgroene en lichtroze kleur voorbij zien komen. De onderstaande foto’s laten een zwarte Pixel-telefoon zien.

Google Pixel 3 (XL)

Doordat beide vlaggenschepen naast elkaar staan, kunnen we ze goed vergelijken op verschillen en overeenkomsten. Allereerst het beeldscherm. De Pixel 3 is een stuk kleiner dan de Pixel 3 XL, wat gezien de naamgeving uiteraard niet vreemd is. De eerste is naar verluidt 5,4 inch groot, de XL-variant 6,2 inch.

Dat is niet de enige aanpassing die Google heeft gedaan. Zo heeft het instapmodel twee forse balken aan de onder- en bovenkant. De Pixel 3 XL heeft daarentegen een inkeping of notch aan de bovenzijde van het scherm. Daarin heeft de fabrikant niet één, maar twee selfiecamera’s verwerkt, evenals een speaker/oorstuk en enkele sensoren. Het is voor het eerst dat een Pixel-telefoon een dubbele selfiecamera krijgt. Goed om te weten: de front-facing stereo speakers vinden we op beide modellen terug, vergelijkbaar als bij de Pixel 2 en Pixel 2 XL.

Interface

Als we naar de interface kijken, valt ons op dat de navigatieknoppen zijn verdwenen. In plaats daarvan zien we alleen nog maar een kleine, witte balk. Dat is de nieuwe navigatiemethode die Google in Android 9.0 Pie heeft aangebracht en je misschien van de iPhone X kent. Het moge dus duidelijk zijn dat de nieuwe Pixel-telefoons direct met de allernieuwste Android-versie worden geleverd. Niet dat we anders hadden verwacht, maar volledigheidshalve melden we het toch maar. Verder zien we in de witte zoekbalk het logo van Google Assistant. Op deze manier probeert Google haar digitale assistent wellicht een prominentere plaats en rol te geven bij de nieuwste vlaggenschepen.

Als we tot slot een kijkje nemen aan de achterkant, zien we dat Google het nog steeds niet aandurft -of kennelijk niet nodig vindt- om een dual-camerasysteem te integreren in haar vlaggenschepen. Zowel de Pixel 3 als de Pixel 3 XL moeten genoegen nemen met een single-lens. Het is een opvallende keuze. Steeds meer fabrikanten geven hun toptoestellen twee of drie camera’s, zoals de Huawei P20 Pro. We verwachten dat deze dezelfde premium features heeft als de camera die we op de Pixel 2 (XL) aantreffen. Deze camera’s zijn onder meer uitgerust met optische en elektronische beeldstabilisatie, portretmodus en AR-effecten.

Wat vinden jullie van de eerste officiële renders van de vlaggenschepen?

Google Pixel 3 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 500 € 24,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 26,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 26,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 32,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 2000 € 35,00 € 0,- Bekijken
Alle Google Pixel 3 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden