Vergelijk 3.159.106 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Vervanging accu iPhone duurder vanaf 1 januari 2019

Nieuws Vervanging accu iPhone duurder vanaf 1 januari 2019
Door , - 1 reactie

Werkt de accu van je iPhone niet meer helemaal lekker? Dan is het verstandig om deze voor het einde van het jaar te laten vervangen. Als je dat na 31 december 2018 doet, betaal je tientallen euro’s meer voor dezelfde klus. Apple verhoogt vanaf volgend jaar de tarieven voor batterijvervanging voor alle iPhones.

Er is niets zo vervelend als een smartphone waarvan de batterij niet in topconditie verkeert. Je mag er toch van uitgaan dat een mobiele telefoon de hele dag meegaat als hij helemaal is opgeladen? Natuurlijk hangt dat voor een belangrijk deel af van hoe en hoe vaak je je toestel op een dag gebruikt, maar de conditie van de batterij speelt uiteraard ook een rol.

Dat werd pijnlijk duidelijk toen Apple afgelopen jaar een reparatieprogramma startte om de accu van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus te vervangen. Wat bleek: als de batterij niet langer optimaal presteerde, gingen de prestaties van de vlaggenschepen hard achteruit. Achteraf bleek het een ingebouwde feature te zijn van het besturingssysteem, maar Apple had haar klanten hierover niet geïnformeerd. Dat leidde tot veel boze reacties. Tim Cook bood daarop zijn excuses aan. Aanvankelijk bracht Apple een bedrag in rekening voor deze service, maar vanwege de ontstane commotie werd dit teruggebracht naar nul euro.

Prijs batterijvervanging omhoog

Op de website van Apple vermeldt de fabrikant wat het kost om de batterij van een iPhone te vervangen. Voor de nieuwste modellen -de iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max- geldt dat je zonder AppleCare+ of buiten de garantieperiode een bedrag van 69 euro op tafel moet leggen om de accu te laten vervangen door Apple. Voor de iPhone SE, iPhone X en alle iPhone 6, iPhone 7 en iPhone 8 varianten geldt een starttarief van minimaal 29 euro. Voor de iPhone 5s en oudere toestellen geldt dat je 89 euro kwijt bent.

In de kleine lettertjes lezen we dat de tarieven per 1 januari 2019 veranderen. Na 31 december 2018 verhoogt Apple de prijs van 29 euro naar 49 euro. Uitzondering op deze regel is de iPhone X. Je betaalt nu nog 29 euro om de accu te laten vervangen, vanaf volgend jaar moet je 69 euro ophoesten. Opvallend is dat twee tientjes meer dan de allernieuwste iPhones, die vorige week door Apple werden gepresenteerd.

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om je batterij door een onafhankelijke reparateur te laten vervangen. Vraag voor de zekerheid na of hij daadwerkelijk officiële Apple-onderdelen gebruikt, en niet goedkope imitatieproducten van inferieure kwaliteit. Het is slimmer om een paar centen extra op tafel te leggen als je daardoor zeker weet dat je goede componenten krijgt. In het onderstaande artikel hebben we een aantal tips op een rij gezet waardoor je smartphone (zowel iPhones als Android-telefoons) langer meegaan.

8 tips waardoor de batterij van je smartphone langer meegaat

8 tips waardoor de batterij van je smartphone langer meegaat

1 okt 2016 - Smartphones worden ieder jaar sneller, krachtiger en imposanter. Al deze technologische innovaties en vernieuwingen kennen één belangrijke keerzijde: ze doen steeds vaker een groter beroep op de batterij van je toestel. Hoe zorg je ervoor dat je smartphone langer meegaat met een batterijlading? GSMinfo.nl geeft je in dit artikel 8 tips waardoor je het onderste uit de kan kunt halen.

Apple iPhone XS beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 56,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 40000 € 64,00 € 18,00 Bekijken
Tele2 24 mnd onbeperkt 2147483647 € 60,00 € 149,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 7000 7000 € 36,50 € 271,00 Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 47,50 € 144,00 Bekijken
Ben 24 mnd 100 7000 € 48,00 € 107,00 Bekijken
Alle Apple iPhone XS aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden