Vergelijk 3.033.548 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Eerste Galaxy Note 9 gaat in vlammen op

Nieuws Eerste Galaxy Note 9 gaat in vlammen op
Door ,

Een vrouw uit Long Island heeft een aanklacht ingediend tegen Samsung. Zij zegt dat haar Samsung Galaxy Note 9 gloeiend heet werd en spontaan in rook is opgegaan. Is de batterij opnieuw de boosdoener?

Toen we de kop lazen, kregen we direct een déja vu gevoel. In 2016 hoorden we namelijk vergelijkbare verhalen. Dat jaar lanceerde de Koreaanse smartphonemaker de Samsung Galaxy Note 7. Vlak na de lancering in Zuid-Korea doken de eerste verhalen op van consumenten waarvan het vlaggenschip spontaan in rook opging. Samsung deed het aanvankelijk af als incidentele gebeurtenissen. Toen de vlam in de pan sloeg bij andere gebruikers, ging het bedrijf op onderzoek uit. Al snel bleek dat er tijdens de productie van de accu iets mis was gegaan. Samsung riep iedereen op om de gekochte Galaxy Note 7 terug te brengen en in te ruilen voor een nieuw exemplaar.

Maar ook het vervangende exemplaar was niet brandveilig. Net als daarvoor kwam het ene na het andere incident in de media. Hoogtepunt -of beter gezegd dieptepunt- was toen een Galaxy Note 7 van een reiziger spontaan begon te roken toen hij net in een vliegtuig was gestapt. Wat als dit tijdens de vlucht was gebeurd? Samsung besloot eieren voor haar geld te kiezen en alle exemplaren terug te roepen en de productie en verkoop van het vlaggenschip te staken. Het voorval kostte Samsung naar schatting zo’n 15 miljard euro, om over de reputatieschade nog maar niet te spreken.

Na het debacle nam Samsung direct maatregelen. Om te beginnen werd er een nieuw veiligheidsprotocol opgesteld waarin de batterijen nog beter getest en gecontroleerd werden om herhaling te voorkomen. Tevens kwam er een adviesgroep, bestaande uit experts uit de academische wereld en techindustrie, om Samsung te adviseren over veiligheidsaspecten met betrekking tot batterijen.

Herhaling?

Begin vorig jaar lanceerde Samsung de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus. Het waren de eerste vlaggenschepen na het fiasco met de Galaxy Note 7. Een herhaling van het scenario bleef gelukkig uit. Dat geldt ook voor de Galaxy Note 8, Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus.

Voor de Samsung Galaxy Note 9 ziet het er echter minder gunstig uit. Een vrouw uit Long Island zegt dat haar toestel spontaan begon te roken. Volgens haar werd haar toestel zo heet dat ze besloot om hem uit haar zak te halen en in haar tas deed. Vervolgens hoorde ze vreemde sisgeluiden en voor ze er erg in had kwam er dikke rook vanaf. Op dat moment stond ze in de lift. Ze probeerde het toestel uit haar tas te halen, waarbij ze haar vingers verbrandde. Eenmaal in de lobby aangekomen trapte ze de rokende telefoon uit de lift. Deze hield pas op met roken toen een medewerker een doek pakte en het toestel in een emmer met water gooide.

'Veiliger dan ooit'

Vlak na de lancering vertelde Dong-Jin Koh dat de Samsung Galaxy Note 9 het veiligste toestel ooit was. “De batterij in de Galaxy Note 9 is veiliger dan ooit. Gebruikers hoeven zich hier geen zorgen over te maken”, aldus de topman. Hiermee wilde hij niet alleen vertrouwen uitstralen, maar herhaling van twee jaar geleden uitsluiten. Een andere Samsung-medewerker zei eveneens dat de Galaxy Note 9 “absoluut niet” vlam zou vatten. Een woordvoerder van het bedrijf laat tegenover de New York Post weten dat er geen andere, vergelijkbare incidenten zijn gemeld.

De vrouw eist een onbekend bedrag aan schadevergoeding voor deze “traumatische” ervaring. Niet alleen is haar telefoon kapot, maar ook de inhoud van haar tas. Bovendien was ze op dat moment niet in staat om haar beroep uit te oefenen.

Samsung Galaxy Note 9 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd 200 1000 € 35,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 37,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 41,50 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 6000 6000 € 36,50 € 18,00 Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 44,50 € 24,00 Bekijken
Ben 24 mnd 100 500 € 31,50 € 41,00 Bekijken
Alle Samsung Galaxy Note 9 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden