Vergelijk 3.352.407 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Onthulling Razer Phone 2 valt op 10 oktober

Nieuws Onthulling Razer Phone 2 valt op 10 oktober
Door ,

Zet woensdag 10 oktober maar in je agenda. Dan presenteert Razer haar nieuwste gaming smartphone, de Razer Phone 2. Het gamingbedrijf uit Taiwan heeft afgelopen weekend uitnodigingen verstuurd voor het evenement.

Toen Razer ‘per ongeluk’ bekend maakte dat het aan een opvolger van de Razer Phone werkt, kwam de geruchtenstroom op gang. De Amerikaanse techjournalist en beroepslekker Evan Blass verspreidde een tweet waarin hij zei dat de Razer Phone 2 achterop een touchpad krijgt. Details over wat je er precies mee kunt gaf hij niet. Als we onze verbeelding gebruiken vermoeden we dat je met deze nieuwe feature onder meer je personage in PUBG of Fortnite kunt bedienen.

Wat betreft het design hoeven we, afgezien van de touchpad, geen grote veranderingen te verwachten, zo meldde Android Headlines. Zo krijgt het vlaggenschip naar verwachting wederom een 5,7 inch IGZO-display met 16:9 verhouding en een verversingsratio van 120 hertz, plus twee dikke front-facing stereo speakers. Terwijl de meeste fabrikanten besluiten om de hoofdtelefoonaansluiting weg te laten, vermoeden wij dat Razer deze juist behoudt.

Onthulling op 10 oktober

Lang hoeven we niet te wachten op de komst van de Razer Phone 2. Afgelopen weekend deed Razer een ‘save the date’ uitnodiging de deur uit. Afgezien van de datum 10 oktober vermeldt de fabrikant nog twee dingen over het evenement: het draait om een ‘flagship’ en ‘gaming’. Er bestaat bij ons dan ook geen twijfel dat we over een paar weken de Razer Phone 2 te zien krijgen.

Dat de Razer Phone een opvolger krijgt verbaast ons niet. Bij de presentatie van de halfjaarcijfers schreef het bedrijf dat de Razer Phone zo populair was onder gamers dat het bedrijf “niet aan de vraag kon voldoen”. Tevens meende het techbedrijf uit Taiwan dat het met de Razer Phone “een nieuwe maatstaf voor de smartphone-industrie” had gepresenteerd. De laatste bewering is eenvoudig te onderbouwen: na de komst van de Razer Phone hebben we diverse nieuwe gaming phones gezien, waaronder de Xiaomi Black Shark, Nubia Red Magic en Honor Play.

Specificaties

Wat we woensdag 10 oktober precies kunnen verwachten, is uiteraard nog een raadsel. De afgelopen week hebben we wel al het een en ander gehoord. Naast de touchpad en nagenoeg identieke design van zijn voorloper kunnen we een vlaggenschip met Qualcomm Snapdragon 845 verwachten. Net als vorig jaar krijgt de Razer Phone 2 naar verluidt 8GB aan werkgeheugen. Ook hebben we geluiden gehoord over de opslagcapaciteit. Moesten we afgelopen jaar genoegen nemen met 64GB, dit jaar zou Razer 8x zo veel opslagruimte geven, oftewel 512GB.

Mogelijk krijgt de Razer Phone 2, net als de Xiaomi Black Shark en Nubia Red Magic, een speciale knop om zo veel mogelijk rekenkracht vrij te maken om zo de game-ervaring te optimaliseren. Ook hebben we geluiden gehoord over Chroma-LED-verlichting, al weten we niet hoe Razer deze in het toestel verwerkt als hij achterop een touchpad krijgt. Verder lezen we her en der dat het vlaggenschip een 4000 mAh batterij krijgt en bij lancering op Android 8.1 Oreo draait. Een upgrade naar Android 9.0 Pie ligt voor de hand, maar wordt waarschijnlijk pas begin volgend jaar uitgerold.

Via

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden