Vergelijk 2.848.014 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Rij MONO'-campagne tegen smartphone-gebruik in het verkeer

Nieuws 'Rij MONO'-campagne tegen smartphone-gebruik in het verkeer
Door ,

De Rijksoverheid gaat proberen om met een nieuwe campagne, het smartphone-gebruik in het verkeer terug te dringen. De campagne is bedoeld voor alle deelnemers van het verkeer, dus niet alleen voor automobilisten, maar ook voor fietsers en voetgangers.

Smartphones zijn in de huidige maatschappij niet meer uit ons leven weg te denken. Dat kleine, vierkante doosje bevat ons hele leven. Het wordt ook steeds moeilijker om je er los van te koppelen, al hoeft het soms maar voor even. De laatste jaren is ook het smartphone-gebruik in het verkeer toegenomen, met alle gevolgen vandien. Met name de jongere generatie ziet nog niet altijd het risico in van het smartphone-gebruik in het verkeer. Dit is één van de reden dat de rijksoverheid nu een nieuwe campagne gaat starten genaamd: Rij MONO. Met deze campagne wilt de overheid er voor zorgen dat mensen bewuster bezig zijn met het verkeer en niet ondertussen op hun smartphone zitten.

Rij MONO

Afgelopen donderdag gaf de minister van Infrastructuur, minister Cora van Nieuwenhuizen, op het Plein in Den Haag het startschot voor deze Rij MONO-campagne. Minister van Nieuwenhuizen zei eerder al: "We denken dat we kunnen multitasken, maar we kunnen het niet. Appen en rijden gaat niet samen. Neem het risico niet. Rij Mono, fiets Mono." De risico's neem je namelijk niet alleen voor jezelf. De gevolgen van jouw smartphone-gebruik in het verkeer kunnen namelijk ook ernstige consequenties hebben voor alle andere verkeersdeelnemers.

rij MONO

De Rij MONO-campagne zal voor een langere tijd overgebracht worden via onder andere jouw tv, radio, social media, in de bioscoop en met borden langs de weg. Daarnaast is het ministerie de samenwerking aangegaan met verschillende betrokken partijen. Samen met onder andere de ANWB, Veilig Verkeer Nederland, de Fietsersbond, TeamAlert en Flitsmeister wordt ook nog verder gekeken hoe er het meeste uit deze campagne gehaald kan worden.

Drie apps om je veilig te gedragen in het verkeer

Drie apps om je veilig te gedragen in het verkeer

26 jul 2017 - Piep piep, piep piep. Kun jij je maar moeilijk te bedwingen om je smartphone links te laten liggen als je aan het rijden bent? Gelukkig zijn er een aantal ontwikkelaars die apps hebben ontwikkeld om onze aandacht op de weg te houden. In dit artikel noemen we er drie.

'BOB'-campagne

De Rij MONO-campagne heeft veel weg van de BOB-campagne. De 'daar kan je mee thuis komen' en de 'Bob jij of Bob ik?' slogans zijn inmiddels bij iedereen bekend. Gedurende de afgelopen 20 jaar is het aantal verkeersongelukken veroorzaakt door alcoholgebruik sterk verminderd. Dit betekent niet dat de BOB-campagne hier direct verantwoordelijk voor is, maar het heeft zeker geholpen. Veel meer bestuurders zijn door de campagne zich bewust geworden van de gevolgen van rijden onder invloed. Nu, meer dan 20 jaar na het opzetten van de BOB-campagne, is het niet meer dan normaal dat je niet onder invloed achter het stuur stapt. Hopen dat de 'Rij MONO'-campagne dit resultaat ook kan behalen op het gebied van smartphone-gebruik. 

Welke manier werkt voor jouw het beste om jouw smartphonegebruik in het verkeer te beperken? Laat het ons weten in de reacties en misschien werken jouw tips ook net zo goed voor anderen. 

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden