Vergelijk 2.827.510 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google zet per ongeluk batterijbesparing wereldwijd aan

Nieuws Google zet per ongeluk batterijbesparing wereldwijd aan
Door , - 1 reactie

Het besturingssysteem van Android is uitgerust met een handige batterijbesparingsmodus. Lang niet iedereen gebruikt deze feature echter, want je levert wel in qua prestaties. Toch was er vannacht heel wat commotie uitgebroken bij Android-gebruikers toen deze modus pardoes bij hen aanstond.

Vannacht en vanochtend zullen heel wat Android-gebruikers vreemd op hebben gekeken naar hun smartphone. Door een foutje van Google heeft de techgigant bij heel wat gebruikers namelijk ervoor gezorgd dat de batterijbesparingsmodus werd geactiveerd. Op het eerste gezicht leek het enkel om Pixel-gebruikers te gaan, maar dit 'foutje' blijkt bij veel meer toestellen doorgevoerd te zijn. Ben je in het bezit van een smartphone met Android Pie of een bèta ervan, dan bestaat er een grote kans dat je besparingsmodus door Google is aangezet.

Google zet wereldwijd batterijbesparingsmodus aan

Dat het om een wereldwijd foutje ging, bleek wel toen de subreddit r/Android er melding van maakte. Ook onze eigen redacteur Anton ondervond dit 'probleem' bij zijn Google Pixel 2 XL. Inmiddels heeft Google al gereageerd op deze tovenarij. In een kort statement laat het vrij vertaald het volgende weten:

"Hallo allemaal, sommigen van jullie zullen opgemerkt hebben dat de batterijbesparingsmodus automatisch aan is gegaan vandaag. Dit was als intern experiment bedoeld, maar is per ongeluk wereldwijd uitgerold naar veel meer gebruikers. We hebben nu de instellingen van de batterijbesparingsmodus teruggerold naar hoe het eerst was. Excuses voor de verwarring."

Het is de eerste keer dat Google zo'n aparte fout maakt. Het is vrij frappant dat de techgigant überhaupt in staat is om een actie als deze uit te voeren op duizenden toestellen wereldwijd. Hoewel de exacte schaal niet bekend is, lijkt het om de gehele Pixel-lijn te gaan. Daarnaast zijn er ook meldingen afkomstig van Android-gebruikers die in het bezit zijn van een Nokia 7 Plus, OnePlus 6 en de Essential PH-1. Dit zijn allemaal smartphones die draaien op Android Pie of een bèta ervan. 

Wij zijn benieuwd bij wie van onze lezers vanochtend spontaan de batterijbesparingsmodus was aaangesprongen. Schroom je dus niet om een reactie achter te laten. 

(Via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden