Vergelijk 2.357.217 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘Design Razer Phone 2 gelijk aan voorganger’

Nieuws ‘Design Razer Phone 2 gelijk aan voorganger’
Door ,

Razer heeft geen plannen om de Razer Phone 2 een radicaal ander ontwerp te geven. Uit een gelekte foto blijkt dat de volgende generatie gaming smartphone verdacht veel weg heeft van zijn voorloper. Toch komt het gamingbedrijf uit Taiwan met één grote aanpassing.

Het hoge woord is eruit. Razer werkt momenteel aan een opvolger van de Razer Phone. In een intern document schreef topman Min-Liang Tan dat de Razer Phone de smartphone community voor eens en altijd had veranderd. Hoewel het nog te vroeg is om zo’n boude claim te doen, kunnen we wel vaststellen dat sinds de lancering van de Razer Phone allerlei nieuwe gaming smartphones hebben gezien, waaronder de Xiaomi Black Shark, ZTE Nubia Red Magic, Asus ROG Phone en Honor Play.

Herkenbaar design

Het ziet er niet naar uit dat Razer de vormgeving flink op de schop gaat gooien. Android Headlines heeft de hand weten te leggen op een foto waar de Razer Phone 2 (rechts) naast de Razer Phone staat. Als je naar de toestellen kijkt zie je meer overeenkomsten dan verschillen.

Om te beginnen is het scherm nagenoeg even groot, wat inhoudt dat hij naar verwachting wederom 5,7 inch in doorsnee is. Als je echter heel goed kijkt lijkt het net alsof de bezels bij de volgende Razer Phone een fractie dikker zijn dan zijn voorganger. Nog steeds zien we geen inkeping, wat een indicatie is dat Razer vasthoudt aan een 16:9 verhouding. En wellicht dezelfde schermresolutie van 2560 bij 1440 pixels hanteert, evenals de verversingssnelheid van 120 frames per seconde. De selfiecamera is op exact dezelfde locatie te vinden, namelijk links van het midden. Tevens kunnen we twee front-facing stereo speakers verwachten die onder en boven het scherm schuilgaan. We gaan ervan uit dat Razer wederom bij THX heeft aangeklopt om de versterkers te kalibreren, wat een teken is dat we een topgeluidje kunnen verwachten.

Razer Phone naast Razer Phone 2

Helaas heeft Android Headlines geen foto van de achterkant. Als we het geruchtencircuit mogen geloven kunnen we hier wel heel wat aanpassingen verwachten. Zo horen we al een tijdje geluiden over Chroma LED-verlichting. Een dergelijke feature herken je misschien nog wel van de Nubia Red Magic. Deze heeft achterop een strip met LED-lampjes die van kleur veranderen tijdens het gamen. En onlangs bracht beroepslekker Evan Blass ter sprake dat de Razer Phone 2 achterop mogelijk een aanraakgevoelige touchpad krijgt.

Specificaties Razer Phone 2

De laatste tijd zien we steeds vaker berichten voorbijkomen over de vermeende specificaties van de Razer Phone 2. Volgens enkele online benchmarks wordt het vlaggenschip aangestuurd door een Qualcomm Snapdragon 845 in combinatie met 8GB werkgeheugen. De opslagcapaciteit krijgt een serieuze upgrade: deze was voorheen 64GB, maar is straks naar verluidt 512GB. Het beeldscherm is zoals gezegd wellicht identiek aan dat van zijn voorganger.

Verder horen we geluiden over een 4000 mAh batterij, wat net zo veel power is als zijn voorganger en vlaggenschepen als de Huawei P20 Pro of Samsung Galaxy Note 9. Zijn voorganger had dezelfde batterij. Dat betekent dat gamers vele uurtjes vooruit kunnen voordat hij de strijd staakt. Achterop krijgt het vlaggenschip vermoedelijk wederom een dubbele 12-megapixelcamera. Tot slot hebben we geruchten voorbij zien komen over het besturingssysteem. De Razer Phone 2 wordt vermoedelijk niet direct met de allernieuwste Android-versie geleverd, maar draait aanvankelijk op Android 8.1 Oreo. Een upgrade ligt wel voor de hand, maar laat nog even op zich wachten.

Meer weten over gaming smartphones? Lees dan ons uitgebreide verhaal over de geschiedenis van gaming telefoons. Naast de Razer Phone staan we ook uitgebreid stil bij toestellen als de Nokia N-Gage en Sony Ericsson Xperia Play. 

De geschiedenis van gaming smartphones

De geschiedenis van gaming smartphones

21 apr 2018 - Gaming smartphones, we zien ze steeds vaker verschijnen. Het zijn nicheproducten waarmee smartphonefabrikanten twee werelden proberen te verenigen in één product. Maar hoe succesvol zijn ze eigenlijk? Hoe onderscheiden ze zich van ‘normale’ vlaggenschepen? En wat zijn de perspectieven voor deze toestellen? In dit artikel staan we uitgebreid stil bij het verleden, het heden en de toekomst van gaming smartphones.

Bron

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden