Vergelijk 3.855.258 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung houdt evenement op 11 oktober, nadruk op camera's

Nieuws Samsung houdt evenement op 11 oktober, nadruk op camera's
Door ,

We hebben een nieuwe datum voor je om in je agenda te noteren: donderdag 11 oktober. Dan heeft Samsung een evenement op de planning staan. Wat we dan te zien krijgen willen de Koreanen nog niet verklappen, maar wellicht spelen de camera’s een belangrijke rol.

Dat blijkt uit een uitnodiging die Samsung donderdagavond Nederlandse tijd de deur heeft uitgedaan. Daarop staat met de grote letters de tekst ‘4x fun’, gevolgd door de mededeling dat dit een Galaxy Event is. Voor zover bekend is de onthulling alleen via een live stream te volgen, die rechtstreeks op de website van Samsung (en wellicht YouTube) wordt uitgezonden.

Nadruk op camera

‘4x fun’ is wellicht een verwijzing naar de camera’s. Bij de uitnodiging schrijft Samsung nota bene “Capture the fun with Samsung”. Oftewel, leg alle plezier vast met Samsung. ‘Capture’ of vastleggen is een term die veel in de fotografiewereld wordt gebruikt en synoniem staat voor een paatje schieten.

Dat het evenement in het teken staat van fotografie is ons wel duidelijk, maar wat en hoe precies niet. Onthult Samsung dan haar eerste smartphone met driedubbele camera aan de achterkant? Die kans is in onze ogen klein. Met de Samsung Galaxy S9, Galaxy S9 Plus en Galaxy Note 9 heeft de Koreaanse smartphonemaker al haar topmodellen voor dit jaar al gepresenteerd. Het ligt dan ook niet voor de hand dat we nog een vierde vlaggenschip te zien krijgen.

Samsung uitnodiging

‘4x fun’ betekent vermoedelijk dat het toestel dat Samsung volgende maand presenteert voorop en achterop twee camera’s heeft. Vier in totaal dus. De uitnodiging geeft geen verdere details hierover. Ook in het geruchtencircuit hebben we tot op heden niets gehoord over een smartphone die Samsung mogelijk op korte termijn gaat onthullen. We hebben nog even tot de elfde, genoeg tijd dus voor nieuwe geruchten om de kop op te duiken.

LG, Google en Huawei

Oktober wordt een drukke maand voor smartphoneliefhebbers. Maar liefst drie grote fabrikanten onthullen dan hun nieuwste vlaggenschepen. LG trapt af met een evenement op 4 oktober. Het Koreaanse technologiebedrijf onthult dan de LG V40 ThinQ, die naar verwachting een 6,3 inch OLED-display heeft met een resolutie van 3120 bij 1440 pixels en drie camera’s op een rij.

Na LG is het de beurt aan Google. De zoekmachinegigant onthult op dinsdag 9 oktober de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL. Tot slot komt Huawei op 16 oktober vanuit Londen met twee nieuwe high-end telefoons: de Huawei Mate 20 en Huawei Mate 20 Pro.

Bron

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden