Vergelijk 2.693.293 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG V40 ThinQ komt op 4 oktober

Nieuws LG V40 ThinQ komt op 4 oktober
Door ,

De LG V40 ThinQ komt eraan, op 4 oktober om precies te zijn. Wat kunnen we precies verwachten van dit toestel, dat een groot scherm combineert met veel camera's en prima hardware.

LG lanceerde niet al te lang geleden de LG G7 ThinQ, maar nu komt het bedrijf dus alweer met een nieuwe toptelefoon: De LG V40 ThinQ. LG is overigens niet de enige die een nieuwe smartphone aankondigt in oktober; Google is van plan de Pixel 3 op 9 oktober te onthullen, terwijl Huawei de nieuwe Mate 20-serie op 16 oktober aan de wereld gaat onthullen. Daarmee wordt oktober een drukke maand waarin veel fabrikanten om de aandacht van de consument moeten vechten.

De LG V40 ThinQ

Het is in naam de opvolger van de LG V30 en wellicht nog wel meer van de hier nooit uitgebrachte LG V35 ThinQ. Daarmee is de tamelijk rommelig ingedeelde LG V-serie nog niet volledig, want LG bracht ook nog een LG V30S ThinQ uit.Verschil tussen de V30 en V30S ThinQ was de hoeveelheid geheugen en uiteraard de prachtige 'ThinQ'-toevoeging.

Wat kunnen we precies verwachten van de LG V40 ThinQ? Op het gebied van hardware is er in ieder geval niet heel veel spannends te melden. De telefoon wordt net als de LG G7 ThinQ uitgerust met een Snapdragon 845 en voorzien van 6 GB aan werkgeheugen. Een verschil met zijn voorgangers zou kunnen zijn dat het toestel standaard met Android 9 Pie uitgerust gaat worden. Bevestiging daarvan zullen we uiteraard pas op 4 oktober hebben.

Met een voorspelde schermgrootte van 6.3 inch en een resolutie van 3120 bij 1440 krijgt de V40 in ieder geval geen klein scherm aan boord, iets wat de LG V-serie ook kenmerkt. Aan de achterkant zitten naar alle waarschijnlijkheid maar liefst drie camera's op een rij, en de dubbele selfiecamera ontbreekt ook niet. Genoeg camera's om flink wat foto's en video's mee te schieten dus.

Release in NL

De aankondiging van de LG V40 ThinQ zal plaatsvinden in Seoul, Zuid-Korea. Daar zit de thuisbasis van LG en dat is dientengevolge een logische plek om het toestel aan de wereld voor te stellen. Het is een beetje de vraag of het toestel ook naar Nederland komt. Zo was de LG V30 niet bepaald een verkoopsucces, mede dankzij de redelijk forse introductieprijs. De V30S en V35 zijn nooit in Nederland verschenen, dus wellicht vindt LG het weer eens tijd worden met de V40 ThinQ.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden