Vergelijk 3.019.710 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei haakt in op 'saaie' iPhone XS modellen

Nieuws Huawei haakt in op 'saaie' iPhone XS modellen
Door , - 1 reactie

Het is je vast niet ontgaan dat Apple gisteren haar nieuwe iPhone-modellen uit de doeken heeft gedaan. De iPhone XS, XS Max en iPhone XR houden vast aan het design van de iPhone X. Huawei ziet haar kans schoon om in te haken op de nogal weinig opzienbarende keynote.

Huawei heeft er een handje van om in te spelen op de nieuwe toestellen van haar grootste concurrenten. Na vele jaren van vrijwel schaamteloos kopiëren kiest de Chinese fabrikant steeds meer haar eigen weg. Met succes, want Huawei pakte eerder dit jaar officieel de tweede plek af van Apple als de op één na grootste smartphoneleverancier ter wereld. Op dit moment hoeft het enkel nog Samsung voor zich te dulden. Terwijl de maker van de Galaxy Note 9 zich (nog) niet uitlaat over de iPhone-presentatie van gisteren, is Huawei er als de kippen bij.

Huawei haakt in op Apple iPhone XS keynote

Huawei is Apple flink aan het trollen in enkele tweets, inspelend op het gebrek aan vernieuwingen bij de Amerikaanse techgigant. In onderstaande afbeelding zien we dat Huawei impliciet Apple bedankt dat de techgigant aan Huawei de kans geeft om echt de 'held' van 2018 te worden. De verwijzing naar 16 oktober 2018 is de datum waarop de Chinese techgigant de nieuwe Huawei Mate 20 Pro zal presenteren.

Ook zijn er enkele korte filmpjes gemaakt door Huawei. Hoewel je de nieuwe modellen van Apple kunt zien als een consistente verbetering in vergelijking met vorig jaar, zou je als tegenargument kunnen gebruiken dat er een bepaalde vorm van stagnatie aanwezig is. Negatief dus, en daar speelt Huawei gretig op in met onderstaande minivideo. We zijn vooral benieuwd wat Huawei zo rigoureus anders gaat doen met de Mate 20 Pro ten opzichte van zijn voorganger, de Mate 10 Pro

Het tweede filmpje wat op Huawei's Twitter-account te bekijken is, verwijst naar de kunstmatige intelligentie van hedendaagse smartphones. Huawei bedankt 'jou' voor het steunen van de Chinezen als innovators. Met 'you' lijkt Huawei telkens naar Apple te verwijzen. Het meegeleverde filmpje laat een poppetje zien dat in een cirkel rent, een cirkel die net iets te veel lijkt op Apple's gebruikte rondje wat te zien is in de uitnodiging voor haar keynote. 

Meer over de Huawei Mate 20 Pro

Van de Huawei Mate 20 Pro is inmiddels het een en ander al gelekt en/of vermeld door Huawei zelf. Zo weten we zeker dat de nieuwe Kirin 980-chipset aanwezig is. Deze processor is niet alleen razendsnel, maar beschikt ook nog eens over twee NPU's. Kortom, er is meer kunstmatige intelligentie aanwezig, wat het gebruiksgemak en de prestaties moet optimaliseren. Daarnaast zijn er naar verluidt drie camera's aanwezig op de achterkant en moet de accucapaciteit meer dan behoorlijk zijn. 

Huawei Mate 20 Pro beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 500 € 25,50 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 28,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 29,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 34,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 12 mnd onbeperkt 5000 € 60,00 € 15,00 Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 36,00 € 0,- Bekijken
Alle Huawei Mate 20 Pro aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden