Vergelijk 2.409.744 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nederland heeft beste 4G-netwerk van Europa

Nieuws Nederland heeft beste 4G-netwerk van Europa
Door ,

4G is vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld. Ook in landen om ons heen hebben alle grote providers hun eigen 4G-netwerk. Toch zijn er onderling grote verschillen. Volgens OpenSignal steken de netwerken in ons land met kop en schouders boven de rest uit.

Dat schrijft de marktonderzoeker in de laatste editie van haar rapport State of Mobile Networks Netherlands. OpenSignal heeft de kwaliteit en snelheid van de 3G- en 4G-netwerken van de vier grote providers in ons land -KPN, T-Mobile, Tele2 en Vodafone- in kaart gebracht. Daaruit blijkt dat ‘onze jongens’ een klop op de schouders verdienen.

Snelheid en bereik

In haar persbericht schrijft OpenSignal dat Nederland dat alle operators in ons land een gemiddelde internetsnelheid van 40 Mbps (megabit per seconde) halen, oftewel 5MBps (megabyte per seconde). T-Mobile biedt volgens de onderzoekers de hoogste downloadsnelheden op het 4G-netwerk, namelijk 50,33 Mbps. KPN en Tele2 zitten tussen de 41 en 44 Mbps, Vodafone komt niet verder dan 35,95 Mbps. In andere Europese landen slagen providers er niet in om hun klanten dergelijke snelheden te bieden.

Ook de dekkingsgraad -het deel waar providers 4G kunnen aanbieden- is boven verwachting: alle providers komen boven de 90 procent uit. Tele2 en Vodafone zitten ieder net boven de 93 procent, gevolgd door T-Mobile met een dekkingsgraad van 92 procent. KPN blijft steken op iets meer dan 90 procent.

Volgens OpenSignal heeft ons land de beste resultaten die ze ooit heeft gemeten in Europa. Toch waarschuwt de marktonderzoeker dat we niet op onze lauweren moeten rusten. Ondanks de indrukwekkende resultaten zeggen de onderzoekers dat er genoeg ruimte is voor verbetering. Als voorbeeld halen ze Zuid-Korea aan, waar het dekkingspercentage boven de 97 procent uitkomt. En hoewel de 4G-downloadsnelheden boven het Europese gemiddelde uitkomen, constateren de onderzoekers dat de snelheidstoename afneemt.

T-Mobile

Om tot deze conclusies te komen heeft OpenSignal meer dan 312 miljoen metingen verricht op 20.323 mobiele apparaten tussen 1 mei en 29 juli 2018. Vervolgens zijn de resultaten van alle providers op een rij gezet en met elkaar vergeleken. Per saldo komt T-Mobile als beste uit de verf: op vier van de zes terreinen is deze provider volgens de onderzoekers de beste.

Bron

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden