Vergelijk 2.350.907 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘Razer Phone 2 krijgt aanraakgevoelige achterkant’

Nieuws ‘Razer Phone 2 krijgt aanraakgevoelige achterkant’
Door ,

De Razer Phone krijgt een bijzondere feature die we nog niet eerder bij een smartphone hebben gezien. Volgens de Amerikaanse techjournalist Evan Blass krijgt hij aan de achterkant een touchpad, een element waarmee de fabrikant een nieuw gamingelement wil introduceren. Net als afgelopen jaar krijgt het vlaggenschip twee dikke front-facing stereo speakers.

Onlangs schreef Razer in een intern document dat ze erg tevreden was over de verkoopcijfers van de Razer Phone. Daarin stond dat het bedrijf niet aan de vraag kon voldoen en dat ze “een nieuwe maatstaf voor de (smartphone)industrie” had neergezet. Tevens bevestigde het gamingbedrijf uit Taiwan dat het toestel een opvolger krijgt, zonder daarbij expliciet een naam te noemen. Voor het gemak hebben wij deze omgedoopt tot de Razer Phone 2, maar uiteraard is het mogelijk dat hij straks anders gaat heten.

Touchpad

Sinds het uitbreken van het nieuws hebben we allerlei geruchten over de aanstaande gaming smartphone voorbij zien komen. Het laatste bericht is afkomstig van niemand minder dan Evan Blass, een man die het bijna altijd bij het juiste eind heeft. Alle reden dus om wat hij zegt over de Razer Phone 2 serieus te nemen. Volgens de techjournalist en beroepslekker, die zijn informatie via ene ‘Jeff’ heeft gekregen, krijgt het toestel aan de achterkant een aanraakgevoelig vlak of touchpad.

In zijn tweet staat Blass niet stil wat je hiermee kunt, maar we weten wel dat Razer hiermee probeert een nieuw gamingelement te introduceren. Wellicht kun je hiermee straks nog sneller navigeren en rondlopen, omdat je met een vinger alle kanten opdraait. Voor games als PUBG en Fortnite kan dat een wereld van verschil betekenen als je de concurrentie probeert uit te schakelen.

Op de conceptfoto zien we tevens twee forse stereo speakers aan de voorkant. Muziek en geluidseffecten verliezen hierdoor niets van hun kracht, omdat de geluidsgolven direct naar je oren worden doorgestuurd. Naar verwachting zijn de versterkers van de speakers wederom gecertificeerd door THX, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de special effects in de nieuwste Star Wars films en series. Wat geluidskwaliteit hoeven we ons dus geen zorgen te maken.

Specificaties

Sinds we weten dat Razer aan een tweede generatie Razer Phone werkt, is het toestel opgedoken in diverse online benchmarks. Zodoende hebben we al enigszins een beeld wat voor rekenkracht we straks kunnen verwachten. Volgens de database van AnTuTu krijgt het vlaggenschip voor gamers een Qualcomm Snapdragon 845 octa-core processor onder de motorkap. De hoeveelheid werkgeheugen is wederom 8GB, de opslagcapaciteit krijgt een flinke upgrade. Volgens de online benchmark krijgt het toestel maar liefst 512GB aan intern geheugen. Vorig jaar moesten we genoegen nemen met 64GB. Wilde je meer geheugen, dan moest je investeren in een microSD-kaart.

Hoe groot het beeldscherm wordt weten we nog niet, wel dat hij naar verluidt dezelfde resolutie van 2560 bij 1440 pixels heeft met 16:9 beeldverhouding. Dat betekent dat Razer niet meedoet aan de laatste trend waarbij het scherm een inkeping krijgt. We verwachten dat Razer het display wederom een verversingsratio van 120 hertz geeft, twee keer zo hoog als de doorsnee smartphone. We hebben tevens geluiden gehoord over Chroma-LED-verlichting. Een vergelijkbare lichtstrip zagen we eerder dit jaar bij de Nubia Red Magic, de eerste gamingtelefoon van ZTE. Tot slot hebben we gehoord dat de Razer Phone 2 niet met Android 9.0 Pie wordt geleverd, maar op Android 8.1 Oreo draait. Dat betekent dat hij hoogstwaarschijnlijk begin volgend jaar een software-upgrade krijgt.  

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden