Vergelijk 3.033.547 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Gelekte foto toont Nokia 9 met bizarre cameramodule

Nieuws Gelekte foto toont Nokia 9 met bizarre cameramodule
Door ,

Nokia is inmiddels een kleine 2 jaar bezig op de smartphonemarkt. In die tijd heeft het zich voornamelijk gericht op budgettoestellen en midrangers die veel waar bieden voor hun geld. Naast de Nokia 8 is er geen écht premium vlaggenschip uitgebracht. Wellicht dat de Nokia 9 met zijn bizarre cameramodule daarop inspringt.

Onder leiding van HMD Global heeft de merknaam Nokia in smartphoneland het een en ander teweeggebracht. Tuurlijk kan het niet tippen aan de cijfers van grote, ervaren fabrikanten zoals Samsung en Huawei op dit moment, maar voor een ‘min of meer’ nieuwkomer verlopen de zaken prima. Dit lijkt vooral te komen door de beloofde (en deels waargemaakte) ondersteuning van software- en beveiligingsupdates voor vrijwel al haar toestellen. Na de Nokia 8 van vorig jaar is het nog altijd wachten op het nieuwe premium toestel van de Finnen.

Nokia 9 cameramodule

In onderstaande afbeelding lijkt deze smartphone er dan toch echt aan te komen. De naam ‘Nokia 9’ gaat immers al meer dan een jaar rond op het internet, maar van een echte release is het nog niet gekomen. Volgens Slashleaks is op onderstaande foto te zien hoe de Nokia 9 er ongeveer uit komt te zien. Hoewel het enkel om de achterkant gaat, zien we wel dat er een heel vreemde cameramodule aanwezig is. Er zitten namelijk drie cameralenzen op de achterkant, vermoedelijk Zeiss-cameralenzen, een of twee flitsers en de functie van de overige gaten is niet bekend.

nokia 9

Het is niet uit te sluiten dat er een extra camera in een van de gaten schuilt, waardoor het totaal wel eens op 4 of 5(!) cameralenzen kan komen. Verder zien we dat het Android One-logo aanwezig is op de achterkant en er geen ruimte lijkt te zijn voor een vingerafdrukscanner. Of deze zich aan de voorkant bevindt, achter het scherm of dat Nokia net als Apple enkel gezichtsherkenning gaat gebruiken weten we nog niet. Überhaupt moet de foto met een korreltje zout worden genomen, aangezien er verder niets wordt verteld over de specs of iets dergelijks.

(Via)

Nokia 9 PureView beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 500 € 27,50 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 30,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 31,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 37,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 35,50 € 31,00 Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 41,50 € 0,- Bekijken
Alle Nokia 9 PureView aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden