Vergelijk 2.831.478 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Razer bevestigt bestaan van Razer Phone 2

Nieuws Razer bevestigt bestaan van Razer Phone 2
Door ,

De Razer Phone was een daverend succes, zo schrijft het bedrijf in de financiële resultaten over het afgelopen half jaar. Niet voor niets werkt het bedrijf dan ook aan een opvolger. Razer maakt er dan ook geen geheim van: dn de halfjaarcijfers lezen we dat de “tweede generatie Razer Phone” momenteel wordt ontwikkeld.

Op de IFA-beurs passeerden afgelopen week allerlei interessante nieuwe smartphones de revue. Voor het einde van het jaar krijgen we nog een aantal veelbelovende toestellen te zien. Denk maar aan de Google Pixel 3 (XL), die naar verwachting begin oktober wordt gelanceerd. Diezelfde maand onthult Huawei de Mate 20 en Mate 20 Pro, de grote broers van de vorige week gepresenteerde Huawei Mate 20 Lite. Na vandaag kunnen we nog een smartphone op ons verlanglijstje zetten: de Razer Phone 2.

In ontwikkeling

In november 2017 lanceerde Razer haar allereerste ‘smartphone voor gamers, door gamers’: de Razer Phone. Hij is voorzien met allerlei toeters en bellen waar menig gameliefhebber de vingers bij aflikt. Om te beginnen heeft hij een lekker groot en haarscherp scherm met een verversingsratio van 120 hertz, twee keer zo hoog als de doorsnee telefoon. Deze wordt vergezeld met twee front-facing stereo speakers waarvan de versterkers onder handen zijn genomen door THX, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de special effects van de nieuwste Star Wars films. De grafische processor of GPU is dynamisch afgesteld op de verversingssnelheid van het scherm zodat je geen last hebt van tearing, stuttering, lag of ghosting. En natuurlijk had hij, voor die tijd, de nieuwste en snelste onderdelen die je je maar kunt wensen in een telefoon.

Hoeveel exemplaren Razer van de Razer Phone heeft verkocht, is een raadsel. Wel weten we dat razer erg te spreken is over het resultaat. In de halfjaarcijfers lezen we dat de Razer Phone “niet aan de vraag kon voldoen” en met het toestel “een nieuwe maatstaf voor de (smartphone)industrie” heeft neergezet. Razer kijkt dan ook vol genoegen terug op de succesvolle lancering van de Razer Phone.

Razer Phone 2

Dat is niet alles wat het bedrijf over het vlaggenschip heeft te zeggen. In het document lezen we tevens dat Razer momenteel “middelen aanwendt om de ontwikkeling van een tweede generatie Razer Phone en bijbehorende software” te ontwikkelen. De naam van de volgende gaming smartphone wordt niet genoemd, daarom noemen wij hem voorlopig voor het gemak de Razer Phone 2.

Details over de specificaties, introductieprijs en wanneer we deze kunnen verwachten ontbreken. Het hoge woord is er in ieder geval al uit: Razer werkt aan een opvolger van de Razer Phone. Wij houden de geruchten omtrent deze gaming smartphone nauwlettend in de gaten en melden ons weer zodra we iets interessants opvangen.

Via

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden