Vergelijk 2.418.254 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Selfiecamera OnePlus 5/5T krijgt portretmodus

Nieuws Selfiecamera OnePlus 5/5T krijgt portretmodus
Door ,

OnePlus staat op het punt om een software-update uit te rollen naar de OnePlus 5 en OnePlus 5T. Naast de welbekende prestatie- en stabiliteitsverbeteringen krijgen de vlaggenschepen nog een aantal andere nieuwe features, waaronder een portretmodus voor de selfiecamera. Alles wat je moet weten over de aanstaande update vind je op GSMinfo.nl.

OnePlus neemt het uitrollen van updates zeer serieus. Regelmatig zien we nieuwe updates en patches voorbijkomen van de Chinese telefoonbouwer. En niet alleen voor de allernieuwste vlaggenschepen: ook de oudere modellen krijgen genoeg Tender, Loving and Care (TLC) van de fabrikant.

Vandaag richten we ons op de vlaggenschepen van vorig jaar, de OnePlus 5 en OnePlus 5T. Beide toestellen kunnen een grote update tegemoet zien. Helaas, nog geen Android 9.0 Pie, maar wel een update die genoeg andere nieuwe features en verbeteringen naar de telefoons brengt. In een blog geeft OnePlus een volledige changelog.

Portretmodus

In het logboek lezen we dat OnePlus enkele applicaties onder handen heeft genomen. Zo geeft de Weer-applicatie je straks ieder uur een update van de weersverwachting. Ook kunnen we betere voorspellingen verwachten, omdat de nauwkeurigheid van de data is verbeterd. De notitie-app krijgt een nieuwe user interface en het delen van notities is naar eigen zeggen geoptimaliseerd. Dat laatste geldt ook voor OnePlus Switch. Gaming Mode 3.0 zorgt ervoor dat je voortaan meldingen krijgt als je oproepen of sms-berichten hebt gemist.

De leukste toevoeging die we kunnen verwachten vinden we in de voorste camera. Hiermee kun je nu nog alleen maar standaardselfies schieten. Als je de volgende update binnenhaalt voegt OnePlus hier een portretmodus aan toe. Daarbij sta jij prominent op de voorgrond terwijl de camerasoftware een waas aanbrengt op de achtergrond. Vlak na de lancering van de OnePlus 6 bracht OnePlus deze feature via een update naar de nieuwste flagship killer.

Verder heeft OnePlus alles in het werk gesteld om de prestaties en stabiliteit van het systeem te verbeteren. Wat we ook niet mogen vergeten is dat de update tevens een security patch met zich meebrengt. Daarmee wordt het beveiligingsniveau van de OnePlus 5 en OnePlus 5T opgeschroefd naar augustus 2018, de meest recente beveiligingsupdate.

Beschikbaarheid

Voorlopig is de update alleen beschikbaar als je de laatste Open Beta downloadt en installeert. Wanneer iedereen een stabiele versie van de update kan binnen harken, laat OnePlus jammer genoeg in het midden. Het is een zogeheten OTA-update, wat inhoudt dat je vanzelf een melding krijgt als hij voor je klaarstaat. Uiteraard kun je via het instellingenmenu ook handmatig controleren of hij toevallig niet al wat eerder te downloaden is.

Via

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden