Vergelijk 2.487.595 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘Kleuren en adviesprijzen BlackBerry KEY2 LE bekend’

Nieuws ‘Kleuren en adviesprijzen BlackBerry KEY2 LE bekend’
Door ,

Nog even en IFA 2018 gaat van start. Een van de fabrikanten die een nieuwe smartphone uit de doeken doet, is BlackBerry. Dankzij de Duitse techjournalist Roland Quandt, die vroegtijdig de kraam van de Canadezen heeft gezien, weten we nu al in welke kleuren de BlackBerry KEY2 LE verschijnt. Ook zegt hij de adviesprijzen te kennen.

BlackBerry maakt tegenwoordig niet langer zelf haar telefoons. Daarvoor heeft ze de hulp ingeschakeld van het Chinese TCL. Door deze samenwerking zijn toestellen als de BlackBerry DTEK60, BlackBerry Motion en BlackBerry KEYone tot stand gekomen. Het laatstgenoemde model kreeg in juni een opvolger onder de noemer BlackBerry KEY2. Dit toestel heeft een adviesprijs van 649 euro. Voor wie niet zo veel geld wil neerleggen voor een nieuwe BlackBerry-telefoon en toch met een fysiek qwerty-toetsenbord wil werken, is de BlackBerry KEY2 LE interessant.

Dankzij Roland Quandt weten we al van alles over deze middenklasser. Op WinFuture.de schrijft hij dat hij de kraam van BlackBerry/TCL heeft gezien en zodoende enkele dingen te weten is gekomen over de BlackBerry KEY2 LE. Tevens zegt hij dat hij via anonieme bronnen heeft begrepen wat het toestel straks gaat kosten als de verkoop van start gaat. Tot slot horen we enkele nieuwe dingen voorbijkomen als het gaat om de specs.

Update over de BlackBerry KEY2 LE

De afgelopen paar weken is er al het nodige gezegd en geschreven over de BlackBerry KEY2 LE. Daarnaast weten we alles over zijn grote broer, die anderhalve maand geleden werd gepresenteerd. De kans dat we voor grote verrassingen komen te staan als TCL de KEY2 LE onthult is dus klein. Wat in ieder geval duidelijk wordt uit de laatste berichten die ons bereiken, is dat LE staat voor Lite Edition en niet Limited Edition.

We beginnen met de kleuren die we kunnen verwachten. Naast de standaard Slate Grey (zwart) verschijnt de KEY2 LE nog in twee andere opvallende kleurencombinaties. Eén van de varianten heeft een behuizing waarvan het frame goud gekleurd is en de achterkant blauw is gemaakt. Verder horen we van Quandt dat het toestel ook in het rood/blauw verschijnt.

Over de specificaties zegt de beroepslekker dat de BlackBerry KEY2 LE hetzelfde scherm krijgt als zijn voorloper. Dat betekent dus dat hij een 4,5 inch groot LCD-display krijgt met een resolutie van 1620 bij 1080 pixels. De Snapdragon 660 is naar verluidt vervangen door een Snapdragon 636. Het zijn beide weliswaar octa-core processors, maar de kloksnelheid van de laatste is met 1,8 GHz een stuk lager dan de eerstgenoemde CPU, die 2,2 GHz bedraagt. Verder weet Quandt ons te vertellen dat de KEY2 LE 4GB werkgeheugen krijgt en met 32GB of 64GB wordt geleverd, afhankelijk van welke uitvoering je neemt. De 3500 mAh batterij van de reguliere KEY2 is vervangen door een 3000 mAh batterij. Over de resolutie van de camera’s is nog niets bekend. Het metalen frame van de KEY2 maakt plaats voor een behuizing die van polycarbonaat is gemaakt.

Zoveel gaat de BlackBerry KEY2 LE kosten

De BlackBerry KEY2 kost zoals gezegd 649 euro. De BlackBerry KEY2 LE haal je voor een stuk minder in huis. Volgens Quandt begint de verkoopprijs van het instapmodel -dus met 32GB intern geheugen- bij zo’n 400 euro. Voor twee keer zoveel opslagcapaciteit betaal je volgens hem slechts enkele tientjes meer, namelijk 450 euro. Als deze informatie klopt is de KEY2 LE een scherp geprijsd alternatief voor de KEY2. Nog even en dan worden alle geruchten hopelijk bevestigd.

Bron

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden