Vergelijk 4.228.033 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘Samsung test Android Pie voor Galaxy S9 intern’

Nieuws ‘Samsung test Android Pie voor Galaxy S9 intern’
Door ,

Samsung heeft de eerste stappen gezet om Android Pie naar haar vlaggenschepen te brengen. We hebben aanwijzingen dat de Koreanen de nieuwste Android-versie momenteel intern aan het testen zijn. Dat betekent dat Galaxy S9-bezitters waarschijnlijk niet lang meer hoeven te wachten om met Android Pie aan de slag te gaan.

Begin deze maand onthulde Google Android 9.0 Pie, de nieuwste versie van haar besturingssysteem. Zoals je van een nieuwe versie mag verwachten is hij volgestopt met allerlei nieuwe en handige features, waaronder Adaptive Battery, Adaptive Brightness, nieuwe navigatiemethode en Digital Wellbeing dashboard. HTC, Sony, Motorola en HMD Global hebben inmiddels bekendgemaakt welke toestellen uit hun assortiment later dit jaar of begon volgend jaar Android Pie krijgen. Alle smartphones die de nieuwe Android-versie krijgen hebben we in het onderstaande artikel voor jullie opgesomd.

Deze toestellen krijgen Android 9.0 Pie

Deze toestellen krijgen Android 9.0 Pie

13 aug 2018 - Android 9.0 Pie is een feit. De volgende vraag die wellicht in je opkomt is: krijgt mijn toestel deze Android-versie? In dit artikel hebben we alle toestellen op een rij gezet waarvan we (vrijwel) zeker weten dat ze de komende maanden een update tegemoet kunnen zien.

Samsung houdt angstvallig haar kijken stijf op elkaar. De Koreaanse smartphonegigant heeft nog geen woord gezegd over haar updateplannen. Maar we mogen er van uitgaan dat de topmodellen van afgelopen jaar en de nieuwste modellen in ieder geval in aanmerking komen voor Android Pie. Een online benchmark doet ons vermoeden dat de Samsung Galaxy S9 als eerste aan de beurt is.

Intern getest

GFXbench heeft de Galaxy S9 ruime tijd geleden al in haar database opgenomen. Ditmaal wordt hij echter genoemd met Android 9.0 Pie als besturingssysteem. Zoals je weet heeft het vlaggenschip deze Android-versie nog niet in ontvangst mogen nemen. Wellicht betekent dit dat Samsung momenteel intern bezig is om het nieuwe besturingssysteem te testen op de Galaxy S9. En dat is goed nieuws voor Galaxy S9-bezitters: zij krijgen waarschijnlijk op korte termijn een melding binnen dat de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem voor hen klaarstaat.

Helaas geeft GFXbench geen verdere details. We weten dus niet in welk stadium van de testversie Samsung zich bevindt. Voor hetzelfde geld lopen de software ingenieurs tegen problemen aan en laat de uitrol van Android Pie nog even op zich wachten. Details over hoe groot het updatepakket is en welke vernieuwingen Samsung heeft aangebracht ontbreken eveneens. Waarschijnlijk krijgen we de komende weken hier meer duidelijkheid over.

Via

Samsung Galaxy S9 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 23,00 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd 100 7000 € 31,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd 150 2000 € 32,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 12 mnd 120 2000 € 37,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 12 mnd onbeperkt 5000 € 53,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd onbeperkt 2000 € 30,00 € 15,00 Bekijken
Telfort 24 mnd onbeperkt 10000 € 48,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy S9 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden