Vergelijk 3.230.103 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

YouTube Music en YouTube Premium gelanceerd in Nederland

Nieuws YouTube Music en YouTube Premium gelanceerd in Nederland
Door ,

Vanaf vandaag zijn YouTube Music en YouTube Premium beschikbaar in ons land. Voor een vast bedrag per maand kijk en luister je naar je favoriete (muziek)video’s zonder dat je tussendoor gestoord wordt met reclames.

YouTube is al lang niet meer één platform waar je allerlei video’s vindt. De afgelopen jaren is het opgedeeld in allerlei kanalen, die ieder een specifieke doelgroep voor ogen heeft. Zo is er YouTube Gaming voor gamers en YouTube Kids voor de allerjongsten. Vandaag introduceert Google, de eigenaar van de videoplatforms, twee nieuwe kanalen in Nederland: YouTube Premium en YouTube Music.

Over de nieuwe diensten

YouTube Premium is niks nieuws onder de zon. De dienst ging eerder dit jaar live in de Verenigde Staten en enkele Europese landen. Nederland behoorde niet tot deze groep. Hetzelfde geldt voor YouTube Music, dat in mei werd gelanceerd. Afgelopen nacht zijn beide diensten ook naar ons land uitgerold. Met YouTube Music gaat de zoekmachinegigant rechtstreeks de concurrentie aan met Spotify en Apple Music en is min of meer de opvolger van Google Play Music.

In essentie werkt YouTube Music hetzelfde als de andere streamingdiensten. Je betaalt een vast bedrag per maand (9,99 euro per maand) en dan luister je ongestoord naar je favoriete muziek. Ook kun je je lievelingsmuziek op de achtergrond beluisteren. Het is eveneens mogelijk om muziek te downloaden zodat je deze ook offline kunt beluisteren. Ook vind je er allerlei afspeellijsten die gebaseerd zijn op jouw voorkeuren. Als je op dit moment een abonnement hebt op Play Music, hoef je niet een extra abonnement af te nemen en wordt muziek die je eerder hebt gekocht automatisch overgezet.

YouTube

App name
 
Audio en video

Met de YouTube-app kun je altijd en overal video's van je favoriete kanalen, artiesten en andere content-creators volgen. Ook kun je met de YouTube-muziekdienst je favoriete playlists en mixes beluisteren. 

Play Store App Store

YouTube Premium is twee euro per maand duurder en kost 11,99 euro per maand. Met deze dienst krijg je niet alleen toegang tot YouTube Music, maar bekijk (of beluister) je alle video’s op YouTube zonder reclames tussendoor. Ook hier geldt dat je video’s kunt downloaden zodat je ze op een later tijdstip offline kunt terugkijken. Netflix biedt deze dienst eveneens aan. Tevens krijg je met een YouTube Premium abonnement toegang tot YouTube Originals. Hier vind je films en series met al je favoriete YouTube-sterren die exclusief via dit kanaal te bekijken zijn. Het aanbod is op dit moment nog niet heel erg groot, maar zal de komende maanden en jaren gegarandeerd verder uitbreiden.

Mocht je geen abonnement willen afsluiten, dan hebben we goed nieuws. YouTube blijft gewoon toegankelijk voor iedereen. Dan krijg je wel om de haverklap commercials te zien. Google test momenteel in Amerika de optie voor contentmakers om reclames in te programmeren die je niet na vijf seconden kunt overslaan. Misschien dat dit YouTube-kijkers over de streep trekt om toch een betaald abonnement te nemen.

Vanaf vandaag kun je een YouTube Premium of YouTube Music abonnement afsluiten. Dat doe je via de app, of door naar music.youtube.com te surfen. Net als bij Apple Music kun je je bij YouTube Music aanmelden voor een proefperiode van drie maanden waarin je de dienst kunt uitproberen. Naast de individuele abonnementen is er ook een gezinsabonnement. Deze kun je met maximaal vijf personen gebruiken en kost 17,99 euro per maand.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden