Vergelijk 2.433.359 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

‘HTC U12 Life krijgt Snapdragon 660’

Nieuws ‘HTC U12 Life krijgt Snapdragon 660’
Door ,

Er is nieuwe informatie opgedoken over de HTC U12 Life. Lange tijd gingen we er van uit dat hij aangestuurd zou worden door de Snapdragon 636. Volgens Geekbench is dat niet het geval. In de database van de online benchmark wordt de middenklasser in verband gebracht met de Snapdragon 660.

Morgen is de grote dag: dan gaat de IFA-beurs van start. Een week lang zijn alle ogen gericht op Berlijn. Verschillende smartphonebouwers verzamelen zich in de Duitse hoofdstad om hun nieuwste modellen te presenteren aan de Europese pers. HTC is één van de aanwezigen. Via Twitter liet de Taiwanese smartphonemaker al weten dat het morgen in ieder geval één nieuwe smartphone uit de doeken doet. Welk toestel dat is laat de fabrikant nog even in het midden, maar volgens het geruchtencircuit krijgen we dan de HTC U12 Life te zien.

Krachtigere chipset

Al enkele weken gaan er geruchten de ronde over deze middenmoter van HTC. Inmiddels zijn we bekend met zo’n beetje alle specificaties. Over de processor bestaat echter onduidelijkheid. Lange tijd hoorden we dat hij met Snapdragon 636 geleverd zou worden, een octa-core processor die kloksnelheden tot 1,8 GHz weet neer te zetten. Volgens de laatste berichten die ons bereiken krijgt de mid-ranger wellicht toch een andere, krachtigere chipset: de Snapdragon 660. Deze CPU bestaat eveneens uit acht kernen, maar is een stuk sneller dan de Snapdragon 636. De pieksnelheid van deze processor ligt namelijk op 2,2 GHz.

De nieuwe informatie is afkomstig van Geekbench. De online benchmark heeft in haar database een toestel onder de noemer HTC 2Q6E1. Men vermoedt dat dit de productcode is voor de HTC U12 Life. Daarin wordt het toestel in verband gebracht met de SDM660, wat staat voor Snapdragon Mobile 660, of kortweg Snapdragon 660. Verder meldt Geekbench dat dit toestel 4GB werkgeheugen krijgt en out-of-the-box op Android 8.1 Oreo draait. Dat komt overeen met eerdere geruchten die we over de HTC U12 Life hebben gehoord.

Dit weten we tot nu toe over de HTC U12 Life

Volgens de laatste stand van zaken krijgt de HTC U12 Life een 6 inch groot IPS LCD-display met een Full HD+ resolutie van 2160 bij 1080 pixels. Deze schermresolutie doet ons vermoeden dat de middenklasser geen notch krijgt, net als zijn grote broer de HTC U12 Plus. Naast de Snapdragon 660 en 4GB RAM wordt het toestel standaard uitgerust met 64GB aan intern geheugen, dat je met microSD-kaart eventueel verder kunt uitbreiden.

In tegenstelling tot de middenklasser van afgelopen jaar, de HTC U11 Life, krijgt zijn opvolger naar verluidt een dual-camerasysteem. Als we de geruchten mogen geloven hebben deze een resolutie van 16 en 5 megapixels. Voorop plaatst HTC vermoedelijk een 13-megapixelselfiecamera. De accucapaciteit bedraagt 3600 mAh, wat een behoorlijke upgrade zou zijn ten opzichte van zijn voorganger die een 2600 mAh batterij heeft. Geruchten over Android 8.1 Oreo hebben we eerder gehoord. Het is nog onduidelijk of hij, net als zijn voorloper, deelneemt aan het Android One programma. We hopen uiteraard van wel, want dat betekent dat we regelmatig nieuwe updates kunnen verwachten.

De adviesprijs ligt naar verwachting zo rond de 350 euro. Daarmee is hij enkele tientjes duurder dan de HTC U11 Life. Morgen vindt de grote onthulling plaats, dan hopen we van de rand en de hoed te weten. Houd GSMinfo.nl goed in de gaten voor het laatste IFA-nieuws.  

Via

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden