Vergelijk 3.379.374 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Met deze app programmeer je de Bixby-knop van de Galaxy Note 9

Nieuws Met deze app programmeer je de Bixby-knop van de Galaxy Note 9
Door ,

Heb je ook zo’n hekel aan de Bixby-knop op je splinternieuwe Samsung Galaxy Note 9? Dan heeft GSMinfo.nl goed nieuws voor je. Met de app van bxActions kun je de knop een andere functie geven. De app werkt (vooralsnog) ook met Samsungs vlaggenschepen van afgelopen jaar.

Begin deze maand lanceerde Samsung de Galaxy Note 9. Het toestel moet de knaller van het jaar worden en het enigszins lauwe ontvangst van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus doen vergeten. Naast de volumeknoppen en aan/uitknop hebben deze modellen nog een extra knop aan de zijkant: de Bixby-knop.

In theorie kun je veel leuke dingen doen met Bixby, maar in praktijk werken niet alle features hier in Nederland. Bovendien vinden vele gebruikers het niet handig om meerdere digitale assistenten op hun smartphone te hebben. Bij sommigen gaat het zover dat ze het liefst Bixby helemaal zouden vergeten en uitschakelen. Helaas voor hen heeft Samsung dit onmogelijk gemaakt, ook bij de Galaxy Note 9. Het is daarentegen wel mogelijk om een andere functie toe te wijzen aan de Bixby-knop. En nee, daarvoor hoef je niet eerst je telefoon te rooten. Het enige dat je hoeft te doen is een app te installeren die je gewoon kunt downloaden in de Google Play Store. De app heet bxActions – Bix Button Remapper.

Kat-en-muisspel

Met een druk op de knop de zaklamp aanzetten? De camera activeren? Een screenshot maken? Of misschien Google Assistant als digitale assistent? Met de app van bxActions is het een peulenschil. Dankzij een simpel en eenvoudig menu kun je meer dan 30 verschillende acties toekennen aan de Bixby-knop.

Helaas werken op dit moment nog niet alle features van de app. Zo kun je vooralsnog alleen een single press instellen. Twee keer achter elkaar drukken en de Bixby-knop ingedrukt houden werkt niet, omdat de Galaxy Note 9 met Bixby 2.0 is uitgerust. Als we de berichten op internet mogen geloven werkt dit wel met toestellen die nog op de eerste generatie van Bixby draaien. We hebben het dan over de Samsung Galaxy S8, Galaxy S8 Plus, Galaxy Note 8, Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus.

Het is niet de eerste keer dat er een app opduikt waarmee je de Bixby-knop kunt herprogrammeren. Afgelopen jaar lanceerden diverse andere partijen een vergelijkbare app als die van bxActions. Zodra Samsung hier lucht van kreeg, stak het hier een stokje voor. Het zou ons dan ook niet verbazen als dit kat-en-muisspel zich herhaalt. Voor nu kun je de app downloaden uit de Play Store en zelf bepalen waarvoor je de Bixby-knop wilt inzetten.

Via

Samsung Galaxy Note 9 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 500 € 31,50 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 4000 4000 € 34,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 34,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 40,00 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 2000 € 40,50 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 43,50 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy Note 9 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden